24.11.2008  |  Lager & distribution

Danmarks første faglærte lagerdisponent

Indhold fra partner Hvad er dette?

Charlotte Sigurdson kan kaldes en pioner inden for transportområdet. Som den første kvinde er hun startet på en helt ny uddannelse som lager- og terminaldisponent.

Charlotte Sigurdson kan kaldes en pioner inden for transportområdet. Som den første kvinde er hun startet på en helt ny uddannelse som lager- og terminaldisponent, og det gjorde hun kun få uger efter, at hun blev uddannet som lager- og logistikoperatør. Om mindre end et år kan Charlotte som en af de første i landet kalde sig faglært disponent med et uddannelsesbevis på sine kvalifikationer.
Til dagligt arbejder Charlotte på lager hos emballagevirksomheden Schur i Horsens, hvor hun har været ansat i tre år. Fra oktober og et år frem skal hun gå 15 uger på skole på EUC Lillebælt i Fredericia sammen med fem andre aspiranter. Sammen udgør de landets første hold på den nyetablerede erhvervsuddannelse som kørsels- eller lager- og terminaldisponent, der også går under navnet Trin 3. Med denne uddannelse kan de arbejde målrettet med styring og disponering af transporter, lagre og terminaler afhængig af, hvilken linje de har valgt.
”Jeg valgte uddannelsen for at forbedre mine kompetencer. Mit mål er at dygtiggøre mig, så jeg bedre kan bidrage til mit lagerteam”, siger Charlotte Sigurdson. Hun har tidligere arbejdet som gruppeleder, og hun har derfor erfaring med styring og disponering. Schur støttede op om Charlottes ønske om at blive faglært disponent, og indgik en uddannelsesaftale med hende. Det er nødvendigt med en uddannelsesaftale med den virksomhed, man er ansat i for at kunne blive optaget på uddannelsen – helt på samme linje som en lærling. - MS

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere