28.10.2014  |  Branchenyt

Danfoss hædret for logistik i verdensklasse

Indhold fra partner Hvad er dette?

Forenkling, optimering og transparens med udgangspunkt i klassisk logistikoptimering udløser Den Danske Logistik- og Supply Chain Pris 2014 til Danfoss.

Om Den Danske Logistik- og Supply Chain Pris

Logistik- og Supply Chain-prisen uddeles i samarbejde mellem effektivitet.dk og IDA Operations Management på den årlige logistik- og SCM-konference.

Prisen er indstiftet i 1994 og gives til en virksomhed som anerkendelse for at have implementeret innovative og resultatskabende logistik- og SCM-koncepter, som kan klassificeres som ’World Class’.

Dokumenterede koncernbesparelser inden for logistikområdet på over ti procent de seneste to år, er baggrunden for, at dommerkomiteen har valgt Danfoss som dette års vinder af Den Danske Logistik- og Supply Chain Pris 2014, der uddeles i samarbejde mellem effektivitet.dk og IDA Operations Management.

Læs også: Sådan banker Danfoss sine logistikomkostninger i bund

Dommerkomiteens begrundelse lyder: 

Danfoss’ logistikoptimeringsprogram har haft hovedindsatsområder inden for fragt, lager og import/eksport, hvor ledelsen af Global Logistics har haft mod til at gennemføre store strukturelle forandringer samt medvirket til nytænkning inden for den klassiske logistikvidenskab.

Med overbevisende sikkerhed har ledelsen vist evne til at kunne eksekvere i en meget kompleks global organisation. Resultaterne er opnået gennem et velstruktureret og -dokumenteret projektarbejde af globale teams forankret i et tværorganisatorisk Logistik Forum. Over de seneste to år er der samlet flere logistikfunktioner i denne centrale enhed.

Hovedsponsor for logistikudviklings-projektet er et Supply Chain Board, som består af divisionernes ledelse og med en stærk kobling til Finans. Dette har vist sig at være afgørende for at skabe transparens over logistikomkostningerne i divisionsstrukturen på Danfoss.

Som fundament for projektet er der udviklet en ny infrastruktur til målstyring, som også fremadrettet binder den globale logistikdrift sammen på tværs af væsentligt forskellige business units. Indsatsen herunder målrettet ledelsesadfærd bliver transparente ift. realiserede økonomiske effekter, således at besparelser kan overføres direkte til driftsenhedernes regnskab.

Læs også: Succesfuld omstilling gav logistikpris til GN ReSound

Danfoss’ systematiske arbejde med udvikling og resultatskabelse inden for kendte generiske logistik-dilemmaer har haft en effekt på over 200 millioner kroner over de seneste tre år. De varige, strukturelle omkostningsreduktioner vurderes til også fremover at styrke Danfoss' globale konkurrencekraft. 

De seneste fem års vindere af prisen er:

  • 2013: GN Resound 
  • 2012: Vola 
  • 2011: Region Hovedstadens Blodbank
  • 2010: LEGO System 
  • 2009: Linak 
  • 2008: Chr. Hansen 

- JKK 

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere