16.01.2014  |  Branchenyt

Blot en ud af ti supply chain-chefer er kvinde

En ny undersøgelser viser, at ti procent af stillingerne som supply chain-leder bestrides af kvinder.

Den globale forening for supply chain management, SCM World, har analyseret verdens 500 største virksomheder målt på overskud, Fortune Global 500, og fundet frem til, at kvinder kun udgør en lille andel af stillingerne som supply chain-chef. Kun ti procent med ansvaret for virksomhedernes supply chain er kvinder. Det skriver supplymanagement.com.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

En rundspørge blandt virksomhederne tegnede dog også et andet billede.

Blandt 150 af Fortune Global 500 virksomhedernes supply-chain medarbejdere mente hele 96 procent af kvinderne og 74 procent af mændene, at kvindelige chefer i stillingen som supply chain-leder kan bidrage positivt til arbejdsområdet.

”Der er for få kvinder i jobbet som supply chain-leder, og deres vej til jobbet er delvist blokeret. Alligevel tror vi alle på, at kvinder kan skabe værdi i den type job. Det er tid til at tage hånd om problemet”, siger Kevin O’Marah, CCO i SCM World, til supplymanagement som reaktion på undersøgelsen.

Læs også: SCM-profilen: Logistik spiller en nøglerolle i COOP’s 2015-strategi

Til sammenligning viste undersøgelsen af de 500 virksomheder overordnet set, at en fjerdedel af lederstillingerne er besat af kvinder. Det er ofte inden for områder som HR og økonomi, at kvinderne optræder som ledere.

En anden undersøgelse fra SCM World af 56 universiteter i verden viste, at de kvindelige studerende på supply chain-uddannelserne udgjorde 37 procent. Universiteterne har oplevet en stigning af kvinder på supply chain-uddannelserne og størstedelen forventer en fortsat stigning.   

-TK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere