29.03.2023  |  Lager & distribution

Billund Lufthavn tænker stort

Den 20. marts blev Maersk Air Cargos første fragtfly sendt på vingerne fra Billund Lufthavn til Kina. Det skete efter en reception med skåltaler, snoreklip og netværk blandt andet med besøg fra transportminister Thomas Danielsen og erhvervsminister Morten Bødskov.

Billund Lufthavn har store ambitioner om at blive det foretrukne luftfragtshub i Norden. Vækststrategien frem mod 2040 er et tydeligt bevis på, og der er store forhåbninger. Aktiviteten under Covid-19 med Billund Lufthavn som samfunds kritisk infrastruktur var en bekræftelse og anerkendelse af cargoorganisationen i Billund Lufthavn.
Nu har Maersk Air Cargo igangsat deres europæiske luftfragthub i Billund Lufthavn, som er en anerkendelse af den kvalitet, som bliver tilbudt i Cargo Handling Billund Airport. På dagen for receptionen sagde Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn:

”I dag har vi budt velkommen til Maersk Air Cargo. Opstarten af deres operationer her er et tydeligt bevis på, at vi tilbyder et unikt og fleksibelt produkt for fragtselskaber. Billund Lufthavn er ved at cementere sig som et luftfragthub i Norden. Den position bidrager Maersk til. Nu ser vi frem til et langt og godt samarbejde med dem”.

Læs også: 5 dominerende automationstendenser lige nu

Maersk Air Cargo har sendt det første af mange fly af sted fra Billund til Hangzhou, Kina. Billund Lufthavn er valgt af Maersk Air Cargo på grund af fleksibilitet og smidige operationer fra Cargo Handling Billund Airport. Også Michel Pozas Lucic, chef for al luftfragt i A.P. Møller – Mærsk, holdt en tale ved receptionen:

”I dag har vi haft æren at sende det første af mange fragtfly fra Billund til Kina. Billund Lufthavn ligger placeret centralt i et logistikknudepunkt, og det er herfra, at vi kommer til at bygge vores luftfragthub i Europa op. Billund er et naturligt valg for os, da lufthavnen kan sikre en hurtigt og smidig operation, hvilket er centralt for os og vores kunders forsyningskæder”.

Thomas Danielsen, transportminister, deltog også i dagens arrangement i Billund Lufthavn med hans ministerkollega, erhvervsminister, Morten Bødskov. I dagens tale satte transportministeren nogle ord på, at Midtjylland og Vestdanmark er et skridt tættere på at blive verdens navle med de globale udviklings- og vækstmuligheder rundt om Billund Lufthavn.

”Det glæder mig, at Billund Lufthavn har udviklet sig til et attraktivt europæisk knudepunkt, der kan tiltrække cargo fra mange lande og skabe nye globale vækstmuligheder for vores virksomheder. Åbningen af Mærsk Air Cargos hub er et bevis på, at mange års investering i infrastruktur skaber muligheder både i Midtjylland og i resten af landet. Midtjylland er endnu ikke verdens navle, men fra i dag er vi et skridt tættere på”, afslutter Thomas Danielsen, transportminister.

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere