21.11.2012  |  Sourcing

Bestseller i ny sag om giftigt tøj

Indhold fra partner Hvad er dette?

Greenpeace har fundet det giftige stof NPE i en række Bestseller-produkter. Bestseller-koncernen overvejer at droppe den ansvarlige leverandør.

Tøjproducenten Bestseller, der står bag mærker som Vero Moda, Only og Jack & Jones, sælger tøj, som indeholder det giftige stof NPE. Det viser en ny rapport, som Greenpeace står bag.

NPE bliver ved vask omdannet til stoffet NP, som er skadeligt for blandt andet mænds sædkvalitet. I alt har Greenpeace fundet stoffet i 11 ud af 14 stykker tøj fra Bestseller, så der er ikke tale om et enkelt stående tilfælde.

Bestseller: Overraskende
Meldingen fra Bestsellers CSR- og kommunikationschef Mogens Werge er, at han er overrasket og at stoffet skal fjernes fra koncernens produkter.

”NPE er et møgstof, der ikke skal være i tøjet. Det har vi interne krav om,” siger Morgens Werge til DR Nyheder.

Han forklarer videre, at Bestseller vil forsøge at finde ud af hvilken fabrik, der har lavet tøjet og eventuelt afbryde samarbejdet.

”Alle fabrikker har skrevet under på, at NPE og rester af stoffet ikke må findes i tøjet,” siger Mogens Werge til DR Nyheder.

”Derfor må vi nu overveje om, vi skal afbryde samarbejdet med de leverandører, der ikke har overholdt vores krav."

Ikke første gang
Det er ikke første gang, at der bliver fundet giftige stoffer i Bestsellers produkter. I sommeren 2011 røg virksomheden ud i et sandt mediestormvejr, fordi virksomheden solgte børnetøj med for højt indhold af azofarvestoffer, som er på EU’s liste over forbudte kemikalier.

Mogens Werge udtalte i sidste måned til csr.dk, at Bestseller tog den sag meget alvorligt, ændrede nogle procedurer og oprettede en compliance-afdeling.

"Man kan vel sige, at Bestseller har lært af sagen," lød det blandt andet fra Mogens Werge.

Læs også: Transparens er Bestsellers største CSR-udfordring

-LA

Tags: , Gift, Greenpeace, Tøj

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere