31.05.2018  |  Branchenyt

Bang & Olufsen: Struer er kommet tættere på Shanghai

Bang & Olufsen har sammen med global it-leverandør skabt en effektiv, verdensomspændende it-motorvej. Derfor kan prækonfigurerede pc’er nå alle salgskontorer på blot få dage.

Historien om det danske design-ikon B&O er en fortælling, der både handler om fremsynede beslutninger og om at give slip. Produktionen af de eksklusive audio-visuelle produkter er for længst rykket til Østeuropa, og nu er turen kommet til de vigtige interne it-leverancer.

Derfor er strømmen af pc’er fra hovedkvarteret i Struer, som førhen blev klargjort og sendt af sted til medarbejdere på salgskontorer over hele verden, stoppet. I dag varetages den del – klargøring med Bang & Olufsen-konfiguration og levering til blandt andet Kina og USA – helt og holdent af Atea Global Delivery-programmet.

Kom godt i gang med din globale it-strategi

Tre gode råd fra Thomas Kaaber, Bang & Olufsen:

1. Sørg for at have fingeren på pulsen i forhold til virksomhedens forretningsbehov.

2. Keep it simple! Undgå så vidt muligt at overkomplicere tingene.

3. Fokusér på at finde standardiserede it-løsninger, der allerede virker. På den måde får it-afdelingen ressourcer til skabe mere værdi over for slutbrugerne.

It-afdeling leverer mere værdi
Ifølge Thomas Kaaber, Senior Manager IT hos Bang & Olufsen, er samarbejdet med Atea Global Delivery et arketypisk eksempel på, hvordan outsourcing gør it-afdelingen i Struer i stand til at levere endnu mere værdi til virksomheden.

”At udfylde toldpapirer til Kina eller USA ligger ikke i DNA’et på en it-supporter, der sidder i Struer,” siger Thomas Kaaber og uddyber: ”Atea Global Delivery har skåret en masse led væk i den måde, vi servicerer de enkelte salgskontorer på. Derfor kan it-afdelingen i Struer i dag koncentrere sig om at understøtte forretningsenhederne og at yde proaktiv it-support. Det har en kolossal værdi.”

Bang & Olufsens foretrukne arbejdsredskab
Hjørnestenen i den globale aftale mellem Bang & Olufsen og Atea er leveringen af klargjorte HP EliteBooks. Ifølge Thomas Kaaber er det ikke helt tilfældigt, at Bang & Olufsen har valgt at køre et tæt parløb med den amerikanske pc-producent.

”Vi har et overordnet samarbejde med HP på akustikoptimering, og skiftet til HP i 2016/17 var en naturlig forlængelse af dette samarbejde. Rent design- og brugerflademæssigt synes vi også, at HP er løbet fra konkurrenterne.”

Fakta om løsningen

• Bang & Olufsen indgik i 2016 en samarbejdsaftale med Atea Global Delivery.

• Hjørnestenen i den globale aftale mellem Bang & Olufsen og Atea Global Delivery-programmet er leveringen af klargjorte HP-klienter herunder HP EliteBooks til Bang & Olufsens afdelinger i hele verden.

• Bang & Olufsen Koncernen har på verdensplan i dag cirka 1.100 medarbejdere og butikker i mere end 60 forskellige lande.

Ifølge Thomas Kaaber betyder det også noget, at HP’s sikkerhedsegenskaber, som fx den hardware-forstærkede, selvhelbredende beskyttelse i form af HP Sure Start, er robuste nok til at beskytte Bang & Olufsens følsomme oplysninger, uden at det går ud over brugeroplevelsen.

Stødpudelager rykker Kina tættere på
Derudover fremhæver han Ateas stødpudelager i Taastrup, der hurtigt gør Atea Global Delivery i stand til at opskalere antallet af leveringsklare HP EliteBooks.

”Nu kan vi have en klargjort pc på plads i Shanghai på 5-7 dage. Til sammenligning tog leveringen før aftalen med Atea Global Delivery-programmet op til tre uger,” siger Thomas Kaaber.

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere