23.11.2021  |  SCM 4.0

Automatisering bliver gjort let: Ny cobot vejer kun 10 kilo

Med den nye ReBeL præsenterer igus nu en plastic cobot, der kun vejer ti kilo. Sammen med lave omkostninger, lav vedligeholdelse og enkel betjening giver ReBeL muligheder for mindre og nystartede virksomheder.

Inden for sygepleje, i dispenseringsmaskiner, i marken eller på fabrikker kan letvægtsrobotter i samarbejde hjælpe med at automatisere monotone opgaver. For at muliggøre implementering af interaktive servicerobotik koncepter hurtigt og billigt, har igus udviklet den nye generation af ReBeL. Den lette plastrobot har et fuldt integreret tribo strain wave gear med motor, encoder, kraftstyring og controller.

Det er brugen af plast i ReBeL, som resulterer i et ekstremt kompakt, let design. Med en nettovægt på mindre end ti kilo er robotten den letteste cobot på markedet. Dens nyttelast er to kilo, og den har en rækkevidde på 700 millimeter.

Læs også: Dansk satsning på metal 3D-print har givet billigere og bedre komponenter

Takket være den lave startpris, under 4.000 euro inklusive styresystem, kan ReBeL endda bruges i områder, hvor brugen af robotik ikke tidligere var besværet værd. Mange nye innovative ideer er nu ved at blive gennemførlige: fra brug i et automatiseret guidet køretøjssystem til brug som bartender.

"Mange unge virksomheder viser i øjeblikket, hvad der er muligt med billig automatisering", siger Alexander Mühlens, leder af automatiseringsteknologi hos igus.

"Et eksempel er tekstilindustrien. Her foretager en igus ledarmsrobot automatisk fodring og fjernelse af tekstilstykker til og fra symaskinen. Da energipriser for robotter er sammenlignelige over hele verden, er detautomatiserede produkt værdifuldt”.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere