13.01.2017  |  Branchenyt

Akut mangel på lastbilchauffører truer transportbranchen

Gennemsnitsalderen på lastbilchauffører bliver højere, og manglen på arbejdskraft bliver et stort problem. Det vækker bekymring i transportbranchen.

I dag er næsten hver anden lastbilchauffør over 50 år – et tal, som har været stigende de seneste år, viser beregninger fra Dansk Industri og Danmarks Statistik.

Det får transportbranchen til at råbe ”vagt i gevær” og i endnu højere grad end tidligere at efterspørge nyuddannede chauffører, skriver DR.

”I løbet af de næste fem til ti år vil jeg få en naturlig udskiftning af cirka 10 til 15 chauffører, men er der nogle nye chauffører til at overtage? Er der nogen, der har lyst til at være chauffør i dag?”, spørger Lasse Hansen, som ejer fragtfirmaet Leif Hansen A/S, hvor mere end halvdelen af de ansatte er over 50 år.

Økonomiske tab for virksomhederne
Også hos brancheorganisationen for Den Danske Vejgodstransport (ITD) vækker udviklingen stor bekymring. Hvis problemet ikke snart bliver løst, kan det komme til at koste virksomhederne dyrt, lyder meldingen.

Læs også: Transportbranchen mangler stadig arbejdskraft

”Den store udfordring for vores virksomheder er, at hvis de ikke kan rekruttere arbejdskraft, så kan de ikke efterleve de ordrer, der kommer ude fra produktionsvirksomhederne, og det vil det selvfølgelig ramme dem økonomisk”, siger Karen Roiy, som er public affairs chef i ITD.

Ifølge DR mener også Dansk Industri og 3f Transport, at der er behov for handling her og nu.

- KLZ

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere