27.09.2016  |  Innovation

Actona Company har reduceret spildtid og skabt fokus på værdiskabelse

Indhold fra partner Hvad er dette?

Actona Company er et dansk erhvervseventyr, der på 35 år er gået fra at være en lille detailbutik til at være en af verdens førende leverandører af møbler. Med Slim4 har de øget servicegraden og kan nu fokusere på det der skaber mest værdi.

Actona Company er et dansk erhvervseventyr uden sidestykke, der på 35 år er gået fra at være en lille detailbutik til at være blandt verdens førende leverandører af møbler. Med 1200 medarbejdere, fabrikker i både Østeuropa og Asien samt leverancer til detailhandlere i mere end 90 lande, har lagerstyring altid været et centralt fokus. Med Slim4 har Actona Company taget servicegraden til et højere niveau og fokuserer nu på, det der skaber mest værdi for virksomheden.

Fokus på værdiskabelse

Beslutningen om at implementere Slim4 i Actona Company blev ikke taget med henblik på at nedbringe lageret, men for at kunne identificere de produkter og kategorier de havde flest udfordringer med. Søren Damgaard, Commercial Director, forklarer: ” Tidligere havde vi lige meget fokus og brugte lige meget tid på alle varer og kategorier. Det var ikke hensigtsmæssigt. Med Slim4, er vi blevet rigtig gode til at identificere de varer, som vi skal have ekstra fokus på. Vores disponeringsteam kan nu prioritere deresb indsats på de områder, der skaber mest værdi og øger servicegraden”. 

Efter et år kan implementeringen af Slim4 også mærkes på bundlinjen i forhold til omfanget af ressourcer, der går til disponering og brugen af systemet. ”Med Slim4 bruger vi 30-40% mindre tid end i vores tidligere system på de samme typer af opgaver”, fortæller Søren Damgaard. Gennem Slim4 har Actona Company fået muligheden for at fjerne de typiske fejl, som man laver i en disponeringsfunktion.

Fakta-baserede beslutninger med Slim4

Actonas Commpanys succes skyldes i høj grad medarbejdernes passion og viden om møbelbranchen, og med Slim4 kan Actona Company nu i endnu højere grad basere beslutninger på fakta og information fra systemet. Dorte Bakgaard, Operations Manager, udtaler: ”Det som systemet særligt har gjort os i stand til, er at få overblik gennem Management by Exception. Slim4 fortæller os så snart noget afviger fra normalen – sådanne early warnings giver os mulighed for at ændre f.eks. en containersammensætning i sidste øjeblik”. Med Slim4 kan Actona
Company hurtigt og nemt identificere de varer som kræver en særlig indsats og handling. Det har også skabt en større sikkerhed for virksomheden.

Hurtig og smertefri implementering

Som med enhver anden introducering af et nyt IT-system, har Actona Company lagt vægt på at implementeringen af Slim4 skulle foregå med færreste mulige risici ift. deres ERP drift og forstyrrelser for forretningen. I den forbindelse har Actona Company nydt godt at Slimstocks mange referencekunder. ”Før vi tog den endelige beslutning besøgte vi en af de virksomheder, der allerede bruger Slim4. Med udtagelsen om at implementeringen af Slim4, havde forløbet som planlagt, fik vi ro i maven”, bemærker Søren Damgaard. Susanne Prentow, Slim4 systemejer i Actona Company, tilføjer: ”Slimstock håndterede implementeringen meget professionelt, og alt lige fra test til undervisning blev gennemført til tiden. Samarbejdet mellem vores egen IT afdeling og Slimstock har fungeret helt perfekt”.

Resultatet af software implementeringen: 

  • 30-40% stigning i effektivitet 
  • Større overblik over lagerafvigelserne 
  • Øget reaktionsevne 

Download artiklen eller læs flere historier som Actona Company's her >>

Mere fra Slimstock Nordic

Slimstock Nordic

https://www.slimstock.com/dk

Simplificér det operationelle indkøb med automatiske og optimerede forecast- og lagerberegninger. Slim4 er det nye Indkøbssystem der kan sikre en høj servicegrad samtidigt med at lagerbeholdningen ikke følger med op.  Resultater fra mere end 600 kunder globalt sikrer din virksomhed et seriøst alternativ til eksisterende indkøbsprocesser…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere