6 gode råd til at afsløre pakkesvindlere

Bring har været udsat for et større svindelforsøg, hvor der blev udsendt mails, der udgiver sig for at være fra Bring, men i virkeligheden er svindel. Mange kunder har kontaktet Bring og opfanget, at der kan være tale om svindel. På grund af svindelforsøgene ønsker Bring at videregive tips til, hvad der kendetegner en svindelbesked.

Bring har været udsat for et større svindelforsøg, hvor der blev udsendt mails, der udgiver sig for at være fra Bring, men i virkeligheden er svindel. Mange kunder har kontaktet Bring og opfanget, at der kan være tale om svindel. På grund af svindelforsøgene ønsker Bring at videregive tips til, hvad der kendetegner en svindelbesked. Foto: Bring..

27.04.2023

SCM.dk

Svindelforsøgene består i, at der udsendes mails, der hævder at være fra Bring. Modtageren får information om, at pakken ikke kunne leveres og bliver bedt om, at bestille et nyt leveringsforsøg.

”Vi ser, at mange er opmærksomme og gør det rigtige ved at kontakte os, når de får en sms eller e-mail der virker mistænkelig. Vi vil stadig opfordre alle til at være opmærksomme, måderne hvorpå der kontaktes ændre sig hurtigt og mange beskeder ser ægte ud med for eksempel korrekte navne på pakkeshops”, siger Matilda Adelborg, pressechef i Bring.

Læs også: Smv’er skal klædes på til bedre cybersikkerhed

Hvis du har en pakke på vej og usikker på om den mail eller sms du har modtaget er ægte, kan du manuelt via din browser, navigere til leverandørens hjemmeside og tracking (i dette tilfælde Bring.dk). Derfra kan du søge efter den pågældende pakke i trackingen for at verificere at informationen stemmer.

Vær altid opmærksom på følgende i forsøget på at undgå phishing-fælden:

• Udlever aldrig personlige oplysninger gennem mail, SMS eller opkald.
• Åbn ikke henvendelser fra ukendte afsendere. Er man i tvivl, så kan afsenderen eventuelt kontaktes via deres officielle kanaler.
• Påpeger henvendelsen, at det haster? Skal man handle med det samme, eller står der, at noget kan gå galt, hvis man undlader at reagere?
• Forventede du denne anmodning, eller kommer den "ud af det blå"?
• Tjek afsenderens adresse og links: Hvis de er ukendte eller anderledes, kan det være en mistænkelig anmodning. Vær opmærksom på: Adresser og lignende er lette at forfalske, så bare fordi afsenderadressen er korrekt, er det ikke et tegn på, at anmodningen er ægte.
• Hvis du bliver bedt om at verificere dig selv med MitID eller NemID, skal du ignorere det. Brug af MitID er et almindeligt svindelforsøg, og verifikation bør altid startes af dig selv. Hvis du modtager en ukendt anmodning, bør du aldrig identificere dig selv.

Hvis du har mistanke om, at du har modtaget en fupbesked, skal du ikke klikke på nogen links, men i stedet slette beskeden.

- PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

20.11.2024Logicenters

Sponseret

Logicenters expands in Denmark with a new logistics center

Unused potential for Nordic companies – 23 billion euros tied up in unnecessary inventory

20.11.2024Optilon Danmark

Sponseret

18.11.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

15.11.2024WITRON Group

Sponseret

Successful change management in logistics automation

15.11.2024SCM.dk

53,8 millioner iskolde lager-m3 understøtter globale fødevarekæder

14.11.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Coolshop optimerer logistikken med Geek+

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online