6 gode råd til at afsløre pakkesvindlere
Bring har været udsat for et større svindelforsøg, hvor der blev udsendt mails, der udgiver sig for at være fra Bring, men i virkeligheden er svindel. Mange kunder har kontaktet Bring og opfanget, at der kan være tale om svindel. På grund af svindelforsøgene ønsker Bring at videregive tips til, hvad der kendetegner en svindelbesked.
Svindelforsøgene består i, at der udsendes mails, der hævder at være fra Bring. Modtageren får information om, at pakken ikke kunne leveres og bliver bedt om, at bestille et nyt leveringsforsøg.
”Vi ser, at mange er opmærksomme og gør det rigtige ved at kontakte os, når de får en sms eller e-mail der virker mistænkelig. Vi vil stadig opfordre alle til at være opmærksomme, måderne hvorpå der kontaktes ændre sig hurtigt og mange beskeder ser ægte ud med for eksempel korrekte navne på pakkeshops”, siger Matilda Adelborg, pressechef i Bring.
Læs også: Smv’er skal klædes på til bedre cybersikkerhed
Hvis du har en pakke på vej og usikker på om den mail eller sms du har modtaget er ægte, kan du manuelt via din browser, navigere til leverandørens hjemmeside og tracking (i dette tilfælde Bring.dk). Derfra kan du søge efter den pågældende pakke i trackingen for at verificere at informationen stemmer.
Vær altid opmærksom på følgende i forsøget på at undgå phishing-fælden:
• Udlever aldrig personlige oplysninger gennem mail, SMS eller opkald.
• Åbn ikke henvendelser fra ukendte afsendere. Er man i tvivl, så kan afsenderen eventuelt kontaktes via deres officielle kanaler.
• Påpeger henvendelsen, at det haster? Skal man handle med det samme, eller står der, at noget kan gå galt, hvis man undlader at reagere?
• Forventede du denne anmodning, eller kommer den "ud af det blå"?
• Tjek afsenderens adresse og links: Hvis de er ukendte eller anderledes, kan det være en mistænkelig anmodning. Vær opmærksom på: Adresser og lignende er lette at forfalske, så bare fordi afsenderadressen er korrekt, er det ikke et tegn på, at anmodningen er ægte.
• Hvis du bliver bedt om at verificere dig selv med MitID eller NemID, skal du ignorere det. Brug af MitID er et almindeligt svindelforsøg, og verifikation bør altid startes af dig selv. Hvis du modtager en ukendt anmodning, bør du aldrig identificere dig selv.
Hvis du har mistanke om, at du har modtaget en fupbesked, skal du ikke klikke på nogen links, men i stedet slette beskeden.
- PiB