22.09.2016  |  Strategi & ledelse

26 game-changers på vej i logistikbranchen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Logistikbranchen gennemgår i disse år en stor forandring, og det har fået DHL til at se nærmere på de tendenser, der vil påvirke branchen i de næste fem til ti år.

Logistikbranchen gennemgår i disse år en stor forandring, og det har fået DHL til at se nærmere på de tendenser, der vil påvirke branchen i de næste fem til ti år. For tredje år i træk udgiver firmaet derfor en tendensrapport, der dels evaluerer tidligere identificerede tendenser og dels peger på 26 hovedtendenser, som logistikbranchen og kunderne skal være opmærksomme på.

”Det er notorisk udfordrende at forudsige tendenser, for det er svært på forhånd at vide, hvilke tendenser der er båret af hype og hvilke, der vil holde i det lange løb. For at identificere og forstå tendenser på et tidligt tidspunkt, har vi derfor udarbejdet vores Logistics Trend Radar for at hjælpe både vores kunder og os selv til at være på forkant,” siger Markus Kückelhaus, Vice President Innovation og Trend Research, DHL.

Tendensrapporten giver et indblik i de faktorer og tendenser, der vil påvirke logistikbranchen i de kommende år. Det gælder alt lige fra makrotendenser omkring energispørgsmål og nethandel til mikrotendenser som fx startup-virksomheder, der kaster sig ind i logistikbranchen. Rapporten går også i dybden med hvilke brancher, der bliver påvirket af udviklingen og angiver en tidsramme for de potentielle konsekvenser.

Og det der ifølge rapporten kommer til at rykke er særligt kunstig intelligens og personalisering, der er de mest transformerende tendenser. De dækker bl.a. over intelligente forsyningskæder, der inkluderer selv- eller maskinlæring. Effekten af datadrevne og selvstændige forsyningskæder giver mulighed for hidtil uhørte niveauer af optimering inden for produktion, oplagring, logistik og levering. Alt dette kan blive den ny virkelighed inden for blot fem år, selvom de store investeringer i logistikapparatet kan virke afskrækkende.

Personalisering bliver stort
Den ændrede forbrugeradfærd og ønsket om personalisering ligger bag to andre store tendenser: Batch Size One og On-demand Delivery. Levering ’on-demand’ er en af de tendenser, der vil få enorm indflydelse på logistikbranchen. Her vil forbrugerne kunne få leveret deres varer, hvor de vil, og når de vil i kraft af mere og mere fleksible kurerservices. I den anden ende af spekteret finder man Batch Size One, der handler om, at kunderne i stigende grad efterspørger skræddersyede produkter i stedet for de masseproducerede. Det vil medføre decentral produktion og hurtigt skiftende forsyningskæder. Og det vil kræve, at logistikudbydere er hurtige og fleksible til at reagere på tid og sted for produktionen.

”15 ud af de 26 tendenser vi har identificeret, vil temmelig sikkert få stor betydning inden for blot fem år. Derfor er det afgørende, at alle der beskæftiger sig med supply chain management og logistik allerede nu forstår disse tendenser, der alle har potentiale til at være game-changers. For de kan få stor indflydelse på deres forretning eller branche,” siger Matthias Heutger, Senior Vice President Strategy, Marketing & Innovation, DHL.

Logistics Trend Radar er på kort tid blevet en anset rapport, der samtidig fungerer som et dynamisk og alsidigt værktøj for virksomheder til at planlægge fremtiden ud fra forskellige scenarier, udvikle strategien og innovere inden for deres branche. Rapporten omfatter en dybdegående analyse af de nye tendenser og hvilken effekt, de har på forskellige brancher. Samtidig undersøger forfatterne også, hvordan det står til med tidligere års identificerede tendenser. Og endelig kommer forskellige førende tænkere og talsmænd for branchen også med deres bud på, hvad der kommer til at ske på logistikområdet i de kommende år.

Logistics Trend Radar-rapporten er gratis at downloade og kan findes på: www.dhl.com/trendradar

Se eventuelt også DHLs blog om fremtidens tendenser her: www.delivering-tomorrow.com/en/

Tags: DHL

Mere fra DHL

DHL

www.dhl.dk

DHL er førende inden for koordinering og fragthåndtering worldwide. Vores størrelse og ekspertise gør os i stand til at skræddersy konkurrencedygtige løsninger for alle vores kunder.

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere