15.06.2018  |  Branchenyt

Årets danmarksmester i SCM blev… BWSC

BWSC (Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S), der leverer nøglefærdige kraftværker over hele verden, er de sidste 2,5 år blevet både hurtigere, omkostningslettere, mere leveringspålidelig og har frigjort arbejdskapital for 50 millioner kroner. Det er nogle af årsagerne til, at virksomheden modtager Supply Chain Prisen 2017.

Om Den Danske Supply Chain Pris

Den Danske Supply Chain Pris uddeles af effektivitet.dk. Det er 24. år i træk, at Den Danske Supply Chain Pris uddeles til en virksomhed som anerkendelse for at have arbejdet aktivt med supply chain og opnået resultater, som er blandt de bedste i branchen.

De sidste fem års vindere er:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)
  • 2016: AMBU
  • 2015: Widex
  • 2014: Danfoss
  • 2013: GN Resound

Læs mere på www.Dendanskesupplychainkonference.dk.

BWSC (Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S) er ”landforretningen” af det gamle B&W, hvor dieselmotorer har været udgangspunktet for at levere kraftværker baseret på fossile brændstoffer. Inden for de seneste år har BWSC tilføjet biomassebaserede kraftværker til porteføljen.

Det er effektivitet.dk, som står bag Supply Chain Prisen, der blev uddelt på den årlige danske Supply Chain Konference den 14. juni 2018 i DGI-byen.

I begrundelsen for at tildele årets Supply Chain Pris hedder det blandt andet, at prisen gives for deres Global Supply Chains (GSC) imponerende udvikling. BWSC har ingen egenproduktion, så virksomheden indkøber alt. Det giver en høj kompleksitet både teknisk og styringsmæssigt.

Dommerkomitéen fremhæver særligt:

”Projektet er bygget op over en ny vision og mission for GSC, der har fungeret som taktgiver og ledestjerne for en række initiativer til industrialisering af værdikæden:

  • Fra reaktiv brandslukning til proaktiv taktisk styring af hele materiale-flowet. 
  • Effektivisering og automatisering af arbejdsprocesser samt øget værdiskabelse i logistikken.
  • Professionalisering af indkøbsarbejdet mod strategisk partnerskab for at sikre øget konkurrencedygtighed.

Om BWSC

Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) er et dansk ingeniør- og entreprenørfirma, der udvikler, bygger, opererer og ejer højeffektive kraftværker baseret på biomasse, biogas samt gas og diesel. Hovedparten af projekterne leveres som nøglefærdige anlæg.

BWSC har leveret over 180 kraftværker til 53 lande verden over med en samlet kapacitet på mere end 3.500 MW. BWSC har pt. igangværende aktiviteter i Storbritannien, Japan, Færøerne, Libanon, Sri Lanka, Kenya, Mali og Benin. I 2017 omsatte BWSC for DKK 2,9 mia., og ordrebogen beløb sig til DKK 7,1 mia. ved udgangen af 2017. 

Kåringen af BWSC som årets vinder sker dels for de overbevisende supply chain resultater, men også fordi virksomheden via en række gode løsningselementer er påbegyndt industrialiseringsprocessen fra klassisk ”byggeprojekt” til ”industrialisering” i en traditionelt ret konservativ, ingeniørdrevet byggeprojekt-branche.

Initiativerne i projektet, og dem som er på tegnebrættet, indikerer klart, at projektet er integreret i virksomheden på en måde, så man ikke vender tilbage til tidligere tiders ”hændelses-styring”, men udnytter projektet som et springbræt til yderligere forbedringer andre steder i projektforretningen”.

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere