01.06.2017  |  Branchenyt

Statoil vil digitalisere for milliarder

Hos Statoil kunne man for nylig annoncere nye milliard-tiltag, der skal bidrage til at gøre koncernen mere digitaliseret frem mod 2020. Indsatsen skal blandt andet bidrage til at styrke sikkerheden og effektiviteten af koncernens drift.

Hos Statoil forventer man at investere omkring 1-2 milliarder kroner i ny, digital teknologi, der skal hjælpe med at fremskynde koncernens arbejde med digitalisering.

Læs også: Grundfos på digital omstillingsrejse

Den digitale teknologi vil også indgå i andre teknologiske forskningsprojekter hos Statoil:

”Vores mål er at være en global digital leder inden for vores kerneområder, hvorfor vi nu øger indsatsen mod at gribe de muligheder, der følger med den digitale udvikling”, siger Eldar Sætre, der er adm. direktør i Statoil.

Derfor har Statoil også udviklet udarbejdet syv initiativer, der skal fremskynde den digitale udvikling:

"I forbindelse med vores mål for 2020 har vi udarbejdet en plan med syv initiativer, der skal bidrage til at fremskynde den digitale udvikling i Statoil. Ved at udnytte de digitale muligheder, som store mængder data kan give, kan vi fremover tage bedre beslutninger. Det kan resultere i øget sikkerhed, reducerede emissioner og effektiv drift", siger COO Jannicke Nilsson.

Læs også: Volkswagen udvider digital forsyningskæde

Teknologisk udvikling skaber muligheder
Ifølge Statoil bruger olieindustrien allerede IT-teknologi og digitalisering i stor skala, men med en indsats på det teknologiske område kan koncernen skabe nye muligheder på følgende områder:

  • Digitalisering af arbejdsprocesser

Strømlining af arbejdsgangen. Her arbejdes der med at reducere tidsforbruget på manuelle opgaver.

  • Avanceret analyse af data

En bedre forståelse af omfattende og mere komplekse data, der skal hjælpe med en bedre beslutningstagning gennem brugen af avanceret dataanalyse og Machine Learning.

  • Robotisering og fjernstyring

En øgning i driftsregulariteten, reducering i omkostningerne og en styrkelse af sikkerheden ved at reducere menneskelig aktivitet i fysisk intensive aktiviteter. Et eksempel på dette kan være automatiseret boring.

Læs også: De digitale ledere performer bedst

Nyt ressourcecenter skal lede arbejdet mod digitalisering
For at koordinere og lede arbejdet med digitalisering på tværs af virksomhedens ledelse har Statoil også planer om at udvikle et ressourcecenter, der skal samarbejde med eksterne eksperter og rekruttere både internt og eksternt.

Derudover vil ressourcecentret have seperate enheder til dataanalyse, Machine Learning og kunstig intelligens.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere