Annonce

Opret nyhed

Hos Statoil vil man gerne være en global og digital leder inden for koncernens kerneområder, hvorfor man nu har udviklet initiativer, der skal bidrage til en digital udvikling. Foto: Øyvind Hagen

Statoil vil digitalisere for milliarder

Hos Statoil kunne man for nylig annoncere nye milliard-tiltag, der skal bidrage til at gøre koncernen mere digitaliseret frem mod 2020. Indsatsen skal blandt andet bidrage til at styrke sikkerheden og effektiviteten af koncernens drift.

BRANCHENYT

Hos Statoil forventer man at investere omkring 1-2 milliarder kroner i ny, digital teknologi, der skal hjælpe med at fremskynde koncernens arbejde med digitalisering.

Læs også: Grundfos på digital omstillingsrejse

Den digitale teknologi vil også indgå i andre teknologiske forskningsprojekter hos Statoil:

”Vores mål er at være en global digital leder inden for vores kerneområder, hvorfor vi nu øger indsatsen mod at gribe de muligheder, der følger med den digitale udvikling”, siger Eldar Sætre, der er adm. direktør i Statoil.

Derfor har Statoil også udviklet udarbejdet syv initiativer, der skal fremskynde den digitale udvikling:

"I forbindelse med vores mål for 2020 har vi udarbejdet en plan med syv initiativer, der skal bidrage til at fremskynde den digitale udvikling i Statoil. Ved at udnytte de digitale muligheder, som store mængder data kan give, kan vi fremover tage bedre beslutninger. Det kan resultere i øget sikkerhed, reducerede emissioner og effektiv drift", siger COO Jannicke Nilsson.

Læs også: Volkswagen udvider digital forsyningskæde

Teknologisk udvikling skaber muligheder
Ifølge Statoil bruger olieindustrien allerede IT-teknologi og digitalisering i stor skala, men med en indsats på det teknologiske område kan koncernen skabe nye muligheder på følgende områder:

  • Digitalisering af arbejdsprocesser

Strømlining af arbejdsgangen. Her arbejdes der med at reducere tidsforbruget på manuelle opgaver.

  • Avanceret analyse af data

En bedre forståelse af omfattende og mere komplekse data, der skal hjælpe med en bedre beslutningstagning gennem brugen af avanceret dataanalyse og Machine Learning.

  • Robotisering og fjernstyring

En øgning i driftsregulariteten, reducering i omkostningerne og en styrkelse af sikkerheden ved at reducere menneskelig aktivitet i fysisk intensive aktiviteter. Et eksempel på dette kan være automatiseret boring.

Læs også: De digitale ledere performer bedst

Nyt ressourcecenter skal lede arbejdet mod digitalisering
For at koordinere og lede arbejdet med digitalisering på tværs af virksomhedens ledelse har Statoil også planer om at udvikle et ressourcecenter, der skal samarbejde med eksterne eksperter og rekruttere både internt og eksternt.

Derudover vil ressourcecentret have seperate enheder til dataanalyse, Machine Learning og kunstig intelligens.

- EL

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce