Annonce

Opret nyhed

Alibaba Group begynder nu at benytte GS1 Standarder for at forbedre produktinformationerne.

Alibaba overgår til GS1-standarder

Verdens største online markedsplads Alibaba overgår nu til GS1-standarder. Det betyder, at forbrugerne kommer til at nyde godt af bedre produktinformationer.

BRANCHENYT

Kinesiske Alibaba Group, som med 423 millioner aktive købere er verdens største online markedsplads, vil for fremtiden gøre brug af GS1-standarder. Det betyder, at køberne kan få bedre produktinformationer, som er baseret på GS1-identifikation og stamdataudveksling.

Læs også: Verdens største online markedsplads på vej til Europa

Standardiseringsorganisationen GS1 melder ud, at samtlige af de platforme, som Alibaba opererer på, vil indføre standarderne.

GTIN-varenumre skal identificere produkterne og forbedre forbrugernes købsoplevelse samtidig med, at Alibaba kan bruge den identifikationen til bl.a. at levere bedre statistikker til mærkevareejerne og bedre logistikprocesser.

Bedre vilkår for stamdata
Til GTIN-varenumrene skal der desuden tilknyttes produktinformationer efter GS1’s GDSN-standard for udveksling af produktstamdata. Alibaba udruller dette i etaper, hvor første etape vedrører mærkevareejere inden for bl.a. personlig pleje og Health Food.

”De sidste par år har vi set Amazon, ebay og Google indføre globale GS1 Standarder som fundament for den måde, de holder styr på de millionvis af produkter, der forhandles på deres markedspladser. At Alibaba Group nu går samme vej er glædeligt, både for forbrugere og mærkevareejere, for det bliver nemmere for alle, når den samme standard bruges”, siger Morten Buck, som er Head of FMCG and Services i GS1 Denmark.

Læs også: Alibaba udfordrer Amazon på det amerikanske marked

Alibaba Group blev grundlagt i 1999 i Kina og åbnede i 2015 kontorer i Europa.

- KLZ

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce