30.01.2023  |  Branchenyt

Sådan får du truckbatterier til at holde længst muligt

Indhold fra partner Hvad er dette?

I løbet af et år kan det ske at der er en eller flere trucks du ikke har behov for at køre med. Måske har jeres behov ændret sig eller måske er der tider på året, hvor virksomheden kører med lavere aktivitet.

Hvis en truck står stille i en længere periode, er det en god ide at have nogle forholdsregler for at give truckbatteriet så lang levetid som muligt. Trucks med blysyrebatterier skal opbevares på en bestemt måde, hvis du gerne vil være i stand til at genoptage din virksomhedsdrift hurtigt, når trucken skal tilbage til det normale aktivitetsniveau - uden at skulle spilde tid på batteriservice eller opladning.

Truck med blysyrebatteri
Oplad batterierne helt og udfør normal vedligeholdelse af batteriet
Opladning kan hjælpe med forhindre sulfatering i batterierne, hvilket kan være vanskeligt og dyrt at fikse, da en sulfatering i høj grad påvirker batteriets ydelse og levetid negativt.

Vedligehold batterierne ved at kontrollere væskeniveauet hver tredje måned
Selv hvis du forventer, at batterierne ikke skal anvendes i et længere stykke tid, skal du stadig oplade dem hver tredje måned. Dette garanterer dig, at batterierne altid er fuldt opladet og klar til brug, når du har brug for at anvende dem igen. Hvis du opbevarer dem i ladestationer, skal batterierne være tilsluttet laderen.

Opbevar truckens batteri i et tørt miljø
I støvede eller beskidte omgivelser skal en truck være overdækket med stoffer, såsom bomuldsstof, der ikke skaber kondens. Sørg altid for, at dine batterier holdes indendørs, væk fra fugt eller frost, for at sikre deres gode ydeevne til fremtiden.

Fjern ladestikket, hvis trucken ikke skal bruges i mere end tre dage
Selv når din truck ikke er tændt, vil batteriet stadig langsomt aflade. Når dette sker, vil du opdage, at dit batteri er helt afladet, når det er tid til at begynde at arbejde igen. Hvis batteriet skal forblive i trucken, skal du frakoble det.

Truck med lithium-ion-batteri fra Toyota.

Opbevaringstemperaturen skal være mellem -20°c og +45°c.

- Oplad batteriet helt
- Frakoble batteristikket fra batteriet
- Vedligehold batteriet hvert halve år

Hvis du følger disse grundlæggende regler for batterihåndtering, når dine batterier ikke er i brug, kan du være sikker på, at de fungerer godt, når du er har brug for at anvende dem igen.

Mere fra Toyota Material Handling A/S

Toyota Material Handling A/S

www.toyota-forklifts.dk

Mere end hver 3. truck i Danmark leveres af Toyota Material Handling. Vi er Danmarks største udbyder af truck, med salg, service og udlejning af BT lagertruck, Toyota gaffeltruck og Kalmar industritruck.Med næsten 50 års tilstedeværelse på det danske marked, ved vi, hvad der skal til, for at dække vores kunders behov. Det er vores mål at kunne levere produkter og service, der opfylder vores k…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere