09.07.2018  |  Lager & distribution

Case: Pallereoler på centimetermål til Radiatorland

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ofte er den fornuftige løsning at indrette varelagret med pallereoler i standardstørrelser - især når godset opbevares på ensartede EUR paller. Men hvad er den effektive løsning, når godset sjældent passer til en standard EUR palle?

Denne situation er hele omdrejningspunktet for indretningen af lageret med pallereoler hos radiatorgrossisten Radiatorland. 

Derfor gøres lagerpladsen op i centimeter i stedet for EUR pallepladser for at få det maksimale ud af pladsen i pallereolerne. 

Således blev der også regnet i centimeter, da lagerpladsen i de nye pallereoler skulle fordeles og udnyttes effektivt. Det krævede at der blev taget stilling til bredden af hvert eneste reolfag. For det skulle passe præcist til godset i det enkelte fag.

Resultatet blev, at der i denne indretning ikke brugt én eneste bjælke i standardmål. Alle bjælker blev tilpasset præcist til Radiatorlands behov og specifikationer. Da opmålingen var færdig, var der ialt behov for 8 forskellige bjælker i specialmål.

Store krav til reolmontøren

Den største opgave var at holde styr på de mange forskellige længder af bjælker, og de endnu flere forskellige afstande mellem bjælkelagene i de enkelte fag af pallereoler. Det var et puslespil af dimensioner, som måske ikke virkede logisk for udenforstående - men det gav mening, struktur og overblik, når lageret af radiatorer i mange størrelser skulle fungere effektivt dag ud og dag ind. 
 
For at hjælpe montøren med at holde styr på de mange forskellige mål og bjælkelængder, udarbejdede Lars fra Hans Schourups tekniske afdeling en indretningstegning af hvert enkelt fag af pallereolerne. Ved hjælp af farvekoder havde montøren nemt ved at se, hvor de enkelte længder af bjælker skulle monteres - og på en anden tegning kunne han holde øje med at afstanden mellem bjælkelagene var korrekt.  

Med tungen lige i munden, sirlig afkrydsningsrutine, et konstant øje på indretningstegningen og flittigt brug af lysmåler blev reolerne bygget op én for én, og montagen blev afsluttet indenfor aftalt tid og afleveret til en meget tilfreds kunde.

Se flere effektive lagerindretninger med pallereoler her

Mere fra Hans Schourup A/S

Hans Schourup A/S

www.hans-schourup.dk

Hans Schourup A/S kan dateres tilbage til 1870, men er i dag mest kendt for at være en af Danmarks førende leverandører af lagerløsninger og har været ledende i Danmark på dette område i sin nuværende form siden 1981.Virksomhedens værdi er baseret på konkurrencedygtige priser og produkter, kombineret med en unik erfaringsbase i form af dedikerede medarbejdere, der hver især har sit speciale, men b…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere