10.11.2014  |  Lager & distribution

Lageret skal geares til e-handel

Indhold fra partner Hvad er dette?

e-handlen er præget af mange og små ordrer, ultra korte leveringstider og masser af returvarer. Det giver udfordringer på lagrene. Se hvordan du kan geare dit lager og sikre en god forretning.

Det kræver ikke kun en smart hjemmeside, at kunne drive en god webshop-forretning. Den gode købsoplevelse og sandsynlighed for genkøb afhænger bl.a. af, om alle varer kan leveres på én gang, hvor hurtigt varerne kan leveres, og flere vil gerne betale ekstra for at få varer leveret samme dag.

Det giver et meget smalt tidsvindue for lageret at operere i. Derudover er e-handels ordremønsteret kendetegnet ved mange og mindre ordrer samt rigtig mange returforsendelser.

Disse karakteristika giver selvsagt udfordringer på lageret, som typisk ikke er gearet til det nye ordre- og returvaremønster. Layout og vareplacering er typisk fastlagt uden hensyn til e-handels kanalen.

Sådan gearer du lageret til e-handel

Der er masser af muligheder for at geare lageret til at kunne matche e-handlen. Afhængig af udgangspunktet samt ambitionsniveauet og investeringslysten spænder løsningerne fra det helt basale lagerstyringssystem til store automatiske anlæg. Uanset om lageret er stort eller småt, manuelt eller fuldautomatisk, kræver de alle en god styring af lageret (beholdninger, lokationer, medarbejdere, automation, m.m.).

Man kan typisk komme langt ved at investere i et lagerstyringssystem. Her registreres alt elektronisk, og udover at styre og prioritere ordrer enkelt og effektivt, optimerer lagerstyringssystemet processerne og sikrer den bedste udnyttelse af lagerets ressourcer (lagerplads, beholdning, medarbejdere, udstyr, etc.)

Lagerstyringssystemet letter alle arbejdsgange fra varemodtagelse til forsendelse ved bl.a. at anvende:

  • batchpluk
  • konsolideret pluk med fordeling
  • pluk direkte til forsendelsesemballage
  • automation
  • integration til transportører
  • håndtering af returvarer

Lagerstyringssystemet LOGIA indeholder alle disse og mange flere muligheder.

Se mere på http://www.logiawms.dk/Vidensdeling/e-handels-logistik.aspx

Tags: Logimatic

Mere fra Logimatic

Logimatic

http://www.logiawms.dk

Logimatic udvikler, leverer og supporterer lagerstyringssystemet LOGIA. Det er en specialiseret løsning til lageret og indeholder de værktøjer, du behøver for at få det bedste ud af dine medarbejdere, udstyr, anlæg og lagerplads. Løsningen er 100% dansk og baseret på 30 års erfaring med lager og logistik.LOGIA sætter lageret i system, så arbejdsprocesserne er optimale, lagerpla…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere