13.07.2020  |  Branchenyt

Globalt ansvar for Columbus’ største BI-kunde

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det fede ved mit job er variationen mine opgaver, og at jeg er med til at udvikle forretningen hos en af vores store, globale kunder,” indleder Jakob Dissing Vang og giver den bagudvendte kasket et skub om i nakken.

”I går endte jeg med at sidde til langt ud på natten, fordi jeg var optaget af at udvikle noget meget nørdet til min kunde. Her til morgen har jeg haft online planlægnings- og allokeringsmøder med mine kolleger i Danmark og Indien – og når Canada vågner sidst på dagen, har jeg en support-opgave med min kunde.”

Jakob er Senior Business Consultant, BI Architect hos Columbus, Data & Analytics, hvor han som team lead og arkitekt har ansvaret for Columbus’ største BI-kunde, en global produktions- og salgsvirksomhed. Der er 21 personer i teamet omkring kunden, som Jakob har arbejdet med siden sin fastansættelse hos Columbus i 2012 – i forlængelse af et par års studiejob.

”Dengang var vi tre konsulenter, som supporterede kundens globale BI-løsning. Jeg har været med til at bygge løsningen op - nærmest fra starten og så til i dag, hvor kunden lige nu har mere end 2000 brugere globalt på sin BI-løsning, som bruges i hele organisationen – finans, salg, indkøb, lager, produktion og forecasting.”, fortæller Jakob og tilføjer tilfreds: ”Der er faktisk flere brugere på deres BI-løsning, end de har på deres ERP-løsning.”

Fedt at være med til at skubbe på udviklingen

Selv om Jakob har siddet med samme forretningsområde og samme kunde gennem alle årene, har det langt fra været en triviel opgave. ”Tværtimod”, siger han.

”Helt fra starten har det været kundens ønske at arbejde datadrevet og konsolidere data på tværs af alle forretningsområder og markeder, så de kan rapportere opad i organisationen og træffe bedre beslutninger. Både på ledelsesniveau og ned i hele organisationen,” fortæller Jakob.

Han fortsætter: ”Det er jo fedt at være med til at følge kundens ændrede behov og skubbe på udviklingen. Helt generelt, så er datamængden og behov for data analytics jo eksploderet de sidste år. Det stiller andre krav til kundens BI-løsning, og hvordan og hvor hurtigt den skal performe. Behovene og teknologierne ændrer sig, men vi arbejder med samme grundlæggende arkitektur.”

Klar til at gå live globalt med ny version af kundens løsning
Netop behovet for at kunne trække data ud nærmest on the fly og lave Power BI-modeller på det hele er en af de bærende ting i den nye version af kundens BI-løsning, som Jakob og hans team har arbejdet på det sidste halvandet års tid.

”Den nye løsning har vi haft liggende og køre pilot på det sidste halve års tid, og vi er tæt på at være klar til at gå live. Det er fedt at sidde på et statusmøde med kunden om udrulning af den nye version, og så sige, at vi har to åbne punkter tilbage, og vi er færdige om en uge – og så høre dem juble! Eller at de spørger, om vi har lavet den der del, hvor de bare kan køre en hurtig finansopdatering i frokostpausen – og vi så kan svare, at den lavede vi for en måned siden!”

Kunden kan forecaste salget op til 5 år frem i tiden – det er ret cool!
”Noget af det nye vi har lavet i løsningen er videreudvikling af forecast, så kunden nu globalt i hele sin organisation kan forecaste salget op til 5 år frem i tiden, måned for måned og helt ned på vareniveau,” fortæller Jakob og fortsætter: ”Forecast kan vi så sammenholde med de faktiske tal og se, hvor gode vi rent faktisk er til at forecaste – det er ret cool, synes jeg!”

Et rigtig godt team – både med kolleger og med kunden
Jakob er glad for sine kolleger – både hos Columbus og hos kunden. ”Vi har et supergodt forhold til hinanden i teamet og kan lave sjov og ballade, også med kunden. Den anden dag fik jeg et par opskrifter på småkager fra en hos kunden – så jokede jeg lidt og spurgte, om hun ikke også havde et par 5-6 opskrifter på aftensmad til inspiration, som ungerne gider spise. Så sendte hun mig 6 udførlige opskrifter,” griner Jakob.

Teamet arbejder i sagens natur på tværs af tidszoner, men det er nu ikke noget problem, fortæller Jakob: ”Det passer mig godt at arbejde på skæve tider – med små børn er det jo tit, at der er bedst arbejdsro om aftenen. De skæve arbejdstider hænger sammen for hele teamet, og vi justerer ind efter hinanden, for alle arbejder med fleksible arbejdstider, så vi somme tider aftaler møder om aftenen.”

Tidligt hjem og være sammen med familien
Jakob sætter også stor pris på friheden til at arbejde hjemmefra. ”Jeg arbejder meget remote, og der er altid mindst to dage om ugen, hvor jeg arbejder hjemmefra. De dage jeg tager på kontoret, kommer jeg ofte først ind ved halv ti-tiden – og det får jeg så lidt røg for fra kollegerne – og så går jeg igen halv fire, så jeg kan komme hjem og være sammen med min familie, før børnene skal i seng. På den måde får vi det hele til at hænge sammen, og det passer mig ganske glimrende at arbejde så fleksibelt.”

På det afsluttende spørgsmål om, hvad Jakob bedst kan lide ved sit job, falder svaret hurtigt: ”Det er mange ting – et godt forhold til mine kolleger og kunden, at her er plads til at lave sjov og ballade, da jeg kom i mål med en løsning kl. halv to i nat – det er summen af det hele, der gør jobbet fedt!”

Er du interesseret i at læse mere om Data & Analytics i Columbus, møde Jakobs kolleger eller prøve kræfter med nye spændende BI-projekter, så kig her.

Lær mere om Data & Analytics i Columbus her.

Mere fra Columbus Danmark

Columbus Danmark

http://www.columbusglobal.dk

Columbus er en global konsulentvirksomhed med speciale i digital transformation. I mere end 30 år har vi hjulpet flere end 5000 ambitiøse virksomheder med at transformere, maksimere og fremtidssikre deres forretning digitalt. Columbus beskæftiger flere end 1.800 digitale rådgivere og konsulenter inden for fremstillings- og…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere