15.03.2018  |  Branchenyt

Forlængelse af dispensationen for optagelse af gymnasialt uddannede

Indhold fra partner Hvad er dette?

Forliget om Erhvervsskolereformen giver speditions- og shippingbranchen mulighed for frem til 2020, at rekruttere gymnasialt uddannede på to-årige praktikaftaler med forløb på erhvervsskolerne.

Dispensationen bør kun ophøre i 2020, hvis rekrutteringsgrundlaget af EUX’ere er tilstrækkeligt for voresbrancher.

Det er vores opfattelse, at dette ikke kan være belyst i 2019, idet evalueringsgrundlaget på det tidspunkt kun omfatter kvantitative data for én årgangs ikke-fuldførte gennemførelse af to års EUX-uddannelse og to års elevtid i en virksomhed.

For begge vores brancher, er det vigtigt ikke at blive afskåret fra den gymnasiale rekruttering, før et solidtevalueringsgrundlag er tilvejebragt og at dette entydigt viser, at EUX er en kvantitativ tilstrækkeligrekrutteringskilde.

Derfor ser vi nødigt, at dispensationen som aftalt bortfalder i 2020 uden at forligskredsen er sig denne udfordring bevidst.

Langtidsplanlægning er vigtigt, og derfor er det vigtigt i så god tid som muligt inden 2020 at få besked om, hvorvidt dispensationen bliver forlænget, indtil der er tilvejebragt det ønskede solide evalueringsgrundlag.

En sådan tidlig besked vil være vigtig for at undgå, at virksomheder i vores brancher etablerer alternativertil den offentlige elevuddannelse.

På ovennævnte baggrund opfordrer vi forligskredsen til snarest at forlænge dispensationen på grund af dettalmæssigt begrænsede evalueringsgrundlag i 2019.

Med venlig hilsen

Henrik Beck

Politik- og kommunikationschef for Danske Speditører

hbe@dasp.dk

Jesper Sebbelin

DirektørDanmarks Skibsmæglerforening

js@shipbrokers.dk

Mere fra Danske Speditører

Danske Speditører

http://www.dasp.dk/

Danske Speditører er brancheorganisation for en lang række medlemsvirksomheder, som planlægger og handler med transport- og logistikydelser som bindeled mellem handels- og fremstillingssektoren og transportindustrien. Medlemsvirksomhederne har mere end 8.000 ansatte. Foreningen er opdelt i 8 lokalforeninger. Foreningens sekretariat er beliggende i Børsbygningen ved Chr…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere