13.09.2019  |  Branchenyt

Danske Speditører sætter aktualiteten i højsædet

Indhold fra partner Hvad er dette?

Som Brexit-forløbet har udviklet sig, har vi besluttet at sætte fokus på den juridiske del af Brexit-konsekvenserne. Vi har fået advokat Henrik Thal Jantzen fra Hafnia Law Firm til at føre os igennem de juridiske udfordringer, der opstå efter Brexit.

Som Danske Speditører tidligere har gjort opmærksom på, bliver meget anderledes, når man efter Brexit skal handle med Storbritannien, eller hvis man har værdikæder, hvor britiske virksomheder indgår.

Det vigtigste råd, Danske Speditører kan give i forbindelse med Brexit, er at gennemgå og tilpasse virksomhedens samarbejdsaftaler.

- Det er værd at overveje, om der er behov for forbehold for den usikkerhed om transporttider, der kan opstå, når Storbritannien forlader EU. Det vil kunne dreje sig om forsinkelser, der eksempelvis skyldes de nye toldprocedurer, der skal følges, når Storbritannien bliver et tredjeland, og når der derfor skal fortoldes som til og fra et hvilket som helst andet tredjeland. Det samme vil kunne ske som følge af fødevarekontrol/dyrlægekontrol, fortæller advokat Rasmus Køie fra Speditørernes Retsværn.

Alt dette og meget mere bliver der sat fokus på til Transportjuridisk Mødedag 26. september. Mere information om programmet fås her, hvor du også kan tilmelde dig.

Også et andet af efterårets store arrangementer i Danske Speditører har fået tilført et ekstra element af aktualitet. Det drejer sig om den stort anlagte Toldkonference i Herning torsdag den 24. oktober 2019, hvor reglerne om toldskyld i EU-Toldkodeksen bliver belyst med eksempler fra de seneste års retspraksis. Det har betydning for virksomheder, der udfærdiger toldangivelser og angivelser til midlertidig opbevaring.

Mere information om programmet for Toldkonferencen kan du få her, hvor du også kan tilmelde dig.

Mere fra Danske Speditører

Danske Speditører

http://www.dasp.dk/

Danske Speditører er brancheorganisation for en lang række medlemsvirksomheder, som planlægger og handler med transport- og logistikydelser som bindeled mellem handels- og fremstillingssektoren og transportindustrien. Medlemsvirksomhederne har mere end 8.000 ansatte. Foreningen er opdelt i 8 lokalforeninger. Foreningens sekretariat er beliggende i Børsbygningen ved Chr…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere