25.11.2021  |  Produktion

Brug jeres forsyningsknaphed til at skabe bedre digitale løsninger

Indhold fra partner Hvad er dette?

Forsyningsknaphed er top of mind hos mange virksomheder. Hvordan er det at man kan arbejde med at mitigere disse risici og samtidig digitalisere nogle af processerne?

Er forsyningsmangel jeres største smertepunkt i øjeblikket? Her er nogle risk mitigations strategier.

1. Udnyt den forsyning, du allerede har, bedst muligt
Chancerne er, at du har noget lager – sørg for, at det bliver brugt bedst muligt med automatisering og dataanalyse.

2. Få din produktportefølje i form
Efterspørgselsskiftet giver en unik åbning til at genoverveje din produktportefølje og rationalisere den for at sikre, at du er fokuseret på de mere kritiske undergrupper.

3. Samarbejd med dine leverandører om genkøb
Analyser hvilke ordrer, der vil bidrage til salg med højere marginer, hvilke der er mest sandsynligt at sælge, eller hvad der er nødvendigt for at opfylde restordrer hurtigt. Du kan også vurdere tilsvarende varer, der kan være gode erstatninger for dem, der mangler.

4. Stresstest din forsyningskæde ved hjælp af salgs- og driftsplanlægningsscenarier
Scenarieplanlægning er ikke noget nyt for virksomheder, men når der opstår store forsyningsmangler, er det relevant at inddrage som redskab. En af måderne til at sikre, at din forsyningskæde er klar til den næste krise, er at teste dens robusthed ved at udnytte digitale S&OP-værktøjer.

5. Indarbejd produktionsplanlægning for at tilpasse sig forsyningsafbrydelser
Overvej at bruge produktionsplanlægning til at tilpasse sig den usikre levering ved at forudkøbe komponenter med de længste leveringstider, eller indgå partnerskaber med leverandører for at identificere komponenter med forlængede leveringstider eller høj leveringsusikkerhed.

Mere fra Optilon Danmark

Optilon Danmark

www.optilon.com

Vi har mere end 15 års erfaring med at hjælpe virksomheder i Norden med at blive de mest konkurrencedygtige i verdenVi scanner det globale marked for de bedste Supply Chain teknologier og implementerer dem herefter. Vi har mere end 1000 implementeringer bag os og cirka 200 kunder i førende Nordiske virksomheder. Det vil sige vi ejer ikke softwaren men kan 100% hjælpe med at sikre, at vi løser…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere