24.08.2020  |  Branchenyt

Batteriskift på gaffeltrucken: Kan du undgå denne tidsrøver?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Batteriskift er et nødvendigt onde for mange virksomheder, som benytter elektriske gaffeltrucks. Men kan det helt undgås? Læs med her...

Batteriskift er et nødvendigt onde for mange virksomheder, som benytter elektriske gaffeltrucks. Det at skifte et batteri betyder, at man er nødt til at stoppe arbejdet, for at bringe gaffeltrucken til det område, som er dedikeret til batteriskift - eller til et decideret batteri-rum. Her skal det tunge batteri flyttes og tilsluttes en oplader, mens et nyt batteri skal transporteres fra laderen og over i trucken.

For at batteriskiftet er muligt, skal man samtidigt have specielt udstyr hertil, såsom et batteribord med ilagte stålruller, så man derved kan skubbe det afladede batteri ud på batteribordet, og derefter indsætte det friske batteri. Alternativt kan man anvende en speciel tilpasset palletruck, som er konstrueret til at håndtere batterier. Ydermere kræver blysyre-batterier regelmæssig vandpåfyldning, rengøring, samt vedligeholdelse, for at kunne fungere effektivt og sikkert, mens der samtidigt er specifikke krav for ventilation, for at undgå opbygningen af eksplosiv brintgas, som dannes under opladning.

Hvis man tager alle disse faktorer med i sine overvejelser, kommer det ikke som nogen overraskelse, at Li-ION batterier bliver mere og mere populært som energikilde til vores gaffeltrucks.

Det er den samme type batteri-teknologi som giver strøm til vores telefoner, computere og måske endda din bil eller cykel – og det anvendes i dag også i vores gaffeltrucks. Sammenlignet med det traditionelle bly-syrebatteri er Li-ION batterier stort set vedligeholdelsesfrie og producerer ikke gas, mens de oplader, så der er ikke længere behov for det dyre ventilationssystem, eller for et dedikeret lade-område.

Opladning af et Li-ION truck-batteri er ganske nemt, da det kun kræver at laderen tilkobles batteriet – der er altså ikke behov for, at batteriet fjernes.

En væsentlig fordel som endnu ikke er nævnt, og som overbeviser de fleste om, at de skal have Li-ION batterier – er det faktum, at man kan sjat-lade batteriet.

Modsat de traditionelle batterier, kan man oplade Li-ION batterierne i korte perioder i løbet af dagen, når muligheden byder sig. Operatøren kan nøjes med at oplade 15 minutter i forbindelse med sin pause, og da der som sagt ikke udledes nogle gasser herved, kan opladningen foregå hvor end det måtte være i bygningen. Når det er ved at være tid til at komme tilbage til arbejdet, skal operatøren blot trække opladerstikket ud af maskinen og kan derefter fortsætte håndteringsopgaverne. Disse korte opladninger i løbet af dagen kan bevirke, at batteriet et godt ladet op hele dagen og sikrer at der kan arbejdes i flere skift på ét batteri.

På billedet ovenfor ses hvordan de korte opladninger, udført et par gange i løbet af en dag, kan sikre at samme batteri kan bruges ved arbejde i 3-holds skift uden batteriskift.

Disse korte pause-perioder med operatørens nedetid, som med de konventionelle bly-syrebatterier plejede at være helt uproduktive, kan nu i stedet bruges som smarte opladnings-stop. Dette betyder, at operatøren kan bruge mere af sin arbejdsdag på at være produktiv, snarere end på tidskrævende batteriskift.

Korte opladninger er måske ikke nødvendige i enhver virksomhed, men bliver det praktiseret rigtigt, kan arbejdet gøres mere effektivt, mere produktivt og mere sikkert.

Ønsker du at finde ud af mere om fordelene ved Li-ION teknologien, og hvordan UniCarriers kan hjælpe dig, kan du klikke herunder og få vores gratis Li-ION guide.

Mere fra Logisnext Denmark A/S

Logisnext Denmark A/S

www.unicarrierseurope.com

UniCarriers Denmark A/S har mere end 50 års erfaring på det danske marked, og vi tilbyder japansk kvalitet og teknologi i et unikt samspil med svensk design, brugervenlighed og ergonomi. Vi er særdeles stærkt repræsenteret i mere end 30 europæiske lande, og på verdensplan er der tale om mere end 5.000 dygtige og dedikerede medarbejdere. Denne platform har relevant og professionel positiv indflydel…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere