03.11.2020  |  Branchenyt

Case: 3 anlæg med mobile pallereoler under arktiske forhold

Indhold fra partner Hvad er dette?

Moderniseringen af tre varelagre har resulteret i optimeret vareflow og mere smidig drift.

Royal Greenland har for nylig afsluttet moderniseringen af tre varelagre i Grønland: Det eksisterende anlæg med mobile pallereoler er blevet udskiftet med tre moderne anlæg, som hver især er konstrueret specielt til at understøtte produktionen på hver af de tre tilhørende fabrikker. 

Mobile pallereoler er placeret på elektriske vogne, der flytter reolfagene frem og tilbage. Det giver høj udnyttelse af pladsen, og du har kun behov for én køregang

I løbet af den grønlandske sommer har totalrenoveringen af lagrene i Ilulissat, Qasigiannguit og Sisimiut resulteret i opgradering af frostlagrene med optimering af eksisterende vareflow. Samtidig er driften af lageret blevet mere smidig.

>> Mobile pallereoler udnytter op til 75 % af dit gulvareal - se hvordan her >>

Det er der især 3 årsager til:

  • Reolerne kan betjenes direkte fra trucken
  • Konstruktionen af hver enkelt reol er tilpasset varerne på hver fabrik
  • Det er blevet meget nemmere at udnytte pladsen i reolerne

På de tidligere anlæg skulle lagermedarbejderen stå af trucken hver gang, fordi betjeningen af reolerne var monteret direkte på reolerne. Nu er betjeningen trådløs, og lagermedarbejderen flytte reolerne direkte fra trucken. 

Råvarelager og færdigvarelager i ét

De tre lagre fungerer både som råvarelager for produktionen og som færdigvarelager. Hver fabrik er specialiseret i at bearbejde konkrete fiskeprodukter, primært rejer og hellefisk, og det giver forskellige behov for opbevaring af både råvarer og færdigvarer. Derfor er bjælkelagene i pallereolerne blevet justeret og placeret i de nye anlæg, så de passer til de forskellige opbevaringsbehov på hver enkelt fabrik. 

>> Få en uforpligtende snak med vores specialister >>

Montage af mobile pallereoler er en velkendt opgave for os. Men opgave får en helt anden grad af kompleksitet, når montagen foregår på 3 forskellige lokationer, der ligger så afsides, at materialerne først ankommer med skib, når havisen er smeltet og montageholdet ankommer med luftfart.

Vores hjemmearbejde inden afsendelse af materialer og montagehold har været mere omfattende end sædvanlig. Det er nødvendigt, for der er ikke mulighed for at hente ekstra materialer, bytte en bjælke, eller køre i byggemarkedet efter ekstra værktøj. Alt skal planlægges ned i mindste detalje, og pakkelisten skal tage højde for uforudsete behov. Tidsplanen er nøje planlagt, og der er ikke plads til forsinkelser.

Trods vores omhyggelige forberedelser, opstod der alligevel uforudsete udfordringer for montagen på det ene lager, som satte tidsplanen under pres. Dygtige montører og assistance fra den lokale håndværker blev løsningen, der fik enderne til at nå sammen til en velfungerende løsning. 

Opgaven:
Projektering, levering og montering af 3 anlæg med mobile pallereoler i Grønland på 3 forskellige lokationer.
Nedtagning og salg af 3 eksisterende anlæg med defekte, mobile pallereoler

>> Få en uforpligtende snak med vores specialister >>

Foto: Royal Greenland

Mere fra Hans Schourup A/S

Hans Schourup A/S

www.hans-schourup.dk

Hans Schourup A/S kan dateres tilbage til 1870, men er i dag mest kendt for at være en af Danmarks førende leverandører af lagerløsninger og har været ledende i Danmark på dette område i sin nuværende form siden 1981.Virksomhedens værdi er baseret på konkurrencedygtige priser og produkter, kombineret med en unik erfaringsbase i form af dedikerede medarbejdere, der hver især har sit speciale, men b…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere