Annonce

Opret nyhed

Der er både fordele og ulemper ved anvendelse af kontrakthåndtering gennem blockchain, mener en ny rapport fra Chain Business Insights. Arkivfoto.

Stigende potentiale for blockchain i supply chains

Digitalisering at kontrakter gennem blockchain ser ud til at være kommet for at blive. Således har op til flere virksomheder allerede benyttet sig af det nye system.

BRANCHENYT

Digitalisering af kontrakter gennem blockchain kan revolutionere supply chain management, men der er både fordele og ulemper ved kontrakthåndtering gennem blockchain, mener en ny rapport fra Chain Business Insights.

Læs også: Smykkefirma vil have en konfliktfri forsyningskæde

Således beskriver stiftere af hjemmesiden i rapporten 'Smart Contracts in Supply Chain: Making Sense of a Potential Game Changer', hvordan kontrakthåndtering gennem blockchain kan være nytænkende inden for supply chain management, skriver CIPS.

Rapporten beskriver også de såkaldte smart contracts eller digital contracts, som er en feature ved blockchain. Heraf fungerer blockchain som et decentraliseret system på nettet, der blandt andet kan indsamle kontraktinformationer, automatisere betalinger og overføre tjenester.

Synlige databaser for alle involverede parter
Derudover kan digitaliseringen af blockchains automatisere forretningsprocesser og gemme data på tværs af flere computere, der blot behøver at være tilkoblet det samme internet, skriver CIPS.

Databaserne i blockchain er synlige for alle involverede parter og tillader realtidsjusteringer, som konstant krydses og opdateres:

”En ’smart contract’ er en datakode, der hostes via en blockchain, der definerer og gennemfører vilkårene for en aftale mellem parter”, siger Ken Cottrill, der er medstifter og forskningschef på Chain Business Insights.

Fordele ved smart contracts
I rapporten identificeres og uddbyes flere fordele ved de såkaldte ”smart contracts”, herunder verifikation, synlighed, lave omkostninger, klarhed i aftalevilkår, tilslutningsmuligheder med mere.

Ifølge Peter Harris, der er medstifter og forskningschef på Chain Business Insights har flere virksomheder allerede benyttet sig af smart conctracts i forsyningskæden, herunder IBM, Maersk, Microsoft og SAP Ariba, skriver CIPS.

Læs også: Hvorfor start-ups har fordele, når de handler med Kina

Peter Harris påpeger samtidig, at man inden for den nærmeste fremtid forventer, at flere virksomheder vil vise interesse for det nye system.

- EL

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce