Annonce

Opret nyhed

Dronen kan flyve i høj fart uden menneskelig indblanding. Foto: MIT/Screendump fra Youtube.

Så går den vilde dronejagt

En gruppe studerende fra MIT har udviklet software, der kan få en drone til at undvige forhindringer i høj fart. Se den i aktion her.

IT & DATAFANGST

”Alle mulige bygger droner i disse dage, men ingen ved, hvordan vi forhindrer dem i at flyve ind i ting.” Sådan siger Andrew Barry, der er PhD-studerende ved det ansete amerikanske, teknologiske universitet, MIT (Massachusetts Institute of Technology) til socialmediaweek.org.

Læs også: Finsk postvæsen starter dronelevering

Sammen med en gruppe medstuderende og forskere ved universitetets Computer Science and Artificial Intelligence Lab (CSAIL) har han, som en del af sin afhandling, gennem længere tid eksperimenteret med softwareudvikling til droner, og det er der nu ved at komme håndgribelige resultater ud af.

Således er han og gruppen nu nået til et stadie, hvor de kan demonstrere et såkaldt ’obstacle-detection system’, der som navnet antyder lader dronen selv registrere og derefter undvige forhindringer. Derved kan den, som det kan ses i nedenstående video, selv manøvrere gennem et landskab med træer og andre objekter uden menneskelig styring eller forhåndsprogrammering.

Dronen når op på hastigheder på omkring 50 km/t og viser imponerende flyveegenskaber på sin tur tæt forbi de forskellige naturelementer. Den indbyggede algoritme, der kører 20 gange hurtige end eksisterende programmer, giver dronen evnen til – via to stereokameraer og forbundne processorer – at ’se’ objekter i real-time, og samtidig bygge et kort over omgivelserne, så den altså kan undgå at støde ind i noget.

Læs også: Droneproducent fordobler sin produktion

Softwaren er faktisk open-source og tilgængelig online, så man kan selv kaste sig ud i et teknologisk eventyr, hvis man skulle have lyst. Læs flere detaljer på CSAILs hjemmeside.

-AK

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce