09.01.2017  |  Sourcing

Kinesisk luftfartsselskab dropper transport af hajfinner

Hajfinnetransporten strider mod det kinesiske flyselskab Air China Cargos bæredygtighedsmål – nu siger selskabet stop.

Luftfartsselskabet Air China Cargo (ACC) har meldt ud, at selskabet vil droppe alt transport af hajfinner, da det strider mod selskabets bæredygtighedsmål, skriver mediet Air Cargo World.    

Læs også: Maersk og Alibaba går sammen om shipping

Hajfinneindustrien, der af mange både anses som inhuman og som værende en stor trussel mod den pressede dyreart, har sit største marked i Kina, hvor mange regioner ser hajfinnen som en delikatesse.

Og luftfartsselskabet kommer formentlig også til at kunne mærke det økonomisk, når transporten af finnerne stopper. Hajfinner kan nemlig indbringe op til 650 US dollars per kilogram, svarende til cirka 4.600 kr. Alligevel vinder de etiske og grønne argumenter:

”Vi forstår samfundets ønske om at fremme en ansvarlig og bæredygtig marineindkøbsstrategi- og praksis, og det forbliver vigtigt for Air China Cargos overordnede bæredygtighedsmål”, skriver flyselskabet i en annoncering af ”No Shark Fin”-politikken.  

Air China Cargo er det første luftfartsselskab i det kinesiske fastland, der har valgt at droppe hajfinnetransporten og bliver en del af de 36 andre flyselskaber, der verden over har taget det bæredygtige skridt.

Ifølge miljøorganisationen WildAid går det kinesiske forbrug af hajfinner da også den rigtige vej – det skulle nemlig være faldet med hele 70 procent inden for de seneste år.

Læs også: Stor tysk satsning på godstog til Kina

Air China Cargo har ikke meldt ud, hvornår den nye hajfinnepolitik træder i kraft.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere