07.03.2017  |  Sourcing

Byggeindustrien står sammen i kampen mod moderne slaveri

Aktører fra byggebranchen arbejder sammen for at kortlægge eventuelle former for moderne slaveri i forsyningskæderne.

Tunge aktører fra den britiske byggebranche arbejder sammen gennem organisationen Supply Chain Sustainability School (SCSS) for at reducere risikoen for moderne slaveri i forsyningskæden, skriver CIPS.

Skolen blev grundlagt med det formål at gøre byggesektorens forsyningskæde mere bæredygtig gennem uddannelse og har i dag mere end 50 partnere. Én af skolens mærkesager er at kortlægge moderne slaveri i entreprenørernes forsyningskæder.

Læs også: Rapport: Leverandøraudits virker ikke som de skal

SCSS arbejder tæt sammen med konsulenter for at spore sig frem til produkter med såkaldt ”høj risiko for slaveri”, og ikke mindst de bagvedstående leverandører. Helt konkret vil skolen, med hjælp fra partnerne, kortlægge kæden bag et antal risiko-produkter, altså forskellige byggematerialer.

”Skolen vil kortlægge risiko-produkterne på vegne af byggeindustrien, så hver entreprenør ikke skal foretage en kortlægning af sin egen forsyningskæde. Det er nemlig både billigere og nemmere, hvis det kun bliver gjort én gang”, Shaun McCarthy, formand for SCSS, til CIPS.

Idéen med projektet er blandt andet at engagere og tiltrække leverandører af de såkaldte risiko-produkter, som så kan modtage undervisning og på den måde blive klædt på til at forebygge, at moderne slaveri finder sted.

”Kontrolbesøg er også en del af det, men vi er langt mere fokuserede på at uddanne leverandørerne. Formålet med kortlægningsøvelsen er at få en forståelse for hvem de pågældende leverandører er og hvor de befinder sig. Med bedre kendskab til dem kan vi nemmere engagere dem i skolen og dermed i træningen”, siger Shaun McCarthy til CIPS.

Læs også: Sådan forebygger Adidas slaveri i leverandørkæden

SCSS har endnu ikke fastlagt den nøjagtige kortlægningsproces, men skolens formand oplyser, at den vil blive ”så simpel som mulig”.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere