Annonce

Opret nyhed

Ved at kortlægge alle beklædningsfabrikker i Bangladesh håber man på at inspirere til fælles ansvar og ansvarligt indkøb, fortæller Parveen S. Huda, der er Project Manager for DRFM-B. Arkivfoto.

Bangladesh vil have mere gennemsigtighed i beklædningsindustrien

I Bangladesh vil man gerne have mere gennemsigtighed i beklædningsindustrien. Derfor har man netop annonceret et nyt initiativ, der skal hjælpe med at kortlægge alle beklædningsfabrikker i hele landet.

INDKØB & LEVERANDØRER

For nylig kunne man i Bangladesh annoncere et nyt initiativ, der skal hjælpe med at kortlægge alle beklædningsfabrikker i landet.

Det nye projekt med navnet ”Digital RMG Factory Mapping in Bangladesh” (DRFM) er det første af sin art, som forsøger at kortlægge hele beklædningsindustrien i Bangladesh digitalt og skal blandt andet markere en industri, der transformerer sig mod mere og bedre gennemsigtighed.

Læs også: Rapport: Tekstilproduktion i Myanmar langt fra fair

Projektet, der er lokalt ejet og administreret, indsamler blandt andet troværdige, omfattende og nøjagtige data fra fabrikker på tværs af Bangladesh, som bliver gjort offentligt tilgængelige.

Her kan folk blandt andet læse om fabrikkernes navne, placeringer, antallet af medarbejdere, produkttyper, eksportland og certificeringer.

Derudover bliver fabrikkernes verifikationer crowdsourcet fra offentligheden, så man på den måde kan sikre, at al information forbliver så nøjagtig som muligt.

Inspiration til fælles ansvar
Det digitale kortlægningsprojekt vil blive gennemført af BRAC University’s Center for Entrepreneurship Development og koordineret af BRAC USA, og de strategiske partnere i projekter er Bangladesh Garment Manufacturers and Exporters Association og C&A Foundation.

Læs også: Amazon vil ansætte 50.000 logistikarbejdere

DRFM-B vil blive styret af en Projekt Advisory Committee, herunder repræsentanter for arbejdstagere, NGO’er, arbejdsgivere og brancheforeninger:

”Med det nye projekt kan vi sende et stærkt signal til alle interessenter om, at der sker en transformation inden for beklædningsindustrien", siger Parveen S. Huda, der er Project Manager for DRFM-B, og fortsætter:

"Ved at kortlægge nye oplysninger vil DRFM-B være med til at inspirere til fælles ansvar, ansvarligt indkøb og samtidig bygge videre på eksisterende forbedringsindsatser gennem velinformeret beslutningstagning”.

Supplere igangværende bestræbelser
Ved at igangsætte det nye projekt til en bedre gennemsigtighed er planen også at supplere igangværende bestræbelser på at forbedre diverse forsyningskæder:

”Med det nye projekt håber vi, at vi gennem øget tilgængelighed af informationer kan være med til at etablere et stærkt marketing- og brandingværktøj til beklædningsindustrien i Bangladesh”, siger Siddiqur Rahman, der er BGMEA President.

Kortlægningen af de insamlede data vil være tilgængelig i midten af 2018. Den endelige version af kortet, der viser alle de beklædningsproducerende distriker i Bangladesh, forventes færdig i løbet af 2021.

- EL

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce