2016 starter dårligt for shippingbranchen

Første kvartal af 2016 har været intet mindre end forfærdeligt for det internationale shippingmarked. Ny rapport viser faldende fragtrater, store tab og ingen positive udsigter.

Første kvartal af 2016 har været slemt for containermarkedet. Fremtiden ser desværre heller ikke lys ud..

11.04.2016

SCM.dk

Konsulentfirmaet Drewry Shipping Consultants Ltd. har netop offentliggjort en ny rapport for containermarkedets første kvartal af 2016. Og udsigterne er langt fra positive, skriver magasinet The Maritime Executive på sin hjemmeside.

Globalt set er fragtraterne ikke længere bæredygtige, og Drewry forventer, at de vil falde yderligere. Brændstofpriserne er allerede i bund, hvilket betyder, at fragtselskaberne vil få svært ved at reducere deres omkostninger endnu mere. Det betyder formentligt, at tabene vil accelerere yderligere.

Læs også: Containerbranchen kan tabe milliarder i 2016

Ifølge Drewry er de enkelte fragtfirmaers ønske om at gøre brug af store skibe logisk nok i sig selv, men konsekvenserne for industrien som helhed har været katastrofale. Indtil videre har det ikke engang hjulpet at springe sejladser over – 66 tomme sejladser i februar hjalp ikke på raterne, ligesom de fem procent af den samlede flåde, der ligger stille, ikke har været nok til at reducere overkapaciteten endnu.

Desuden er det usandsynligt, at den overskydende tonnage vil blive formindsket. I stedet for en nedgang, som vil matche den svage efterspørgsel, forventes det, at den globale vækst vil ramme to procent i år. Drewry mener således, at det hele vil se endnu værre ud for resten af 2016.

”Dette er et vendepunkt, som kun vil føre til stabilitet, hvis fragtselskaberne begynder at regne på profitten internt og tilbyde kommercielt bæredygtige fragtpriser. Og så skal de vende sig til, at en loadfaktor på 85 procent eller mindre er den nye virkelighed”, siger Neil Dekker, direktør for Drewrys container research.

- KLZ

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

18.04.2024SCM.dk

Logistikaktør går sikkerheden efter i sømmene

14.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

10.04.2024SCM.dk

Et væld af nye emballageformer står på spring i Danmark

09.04.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan vi klare os uden Kina?

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle