Annonce

Opret nyhed

I patentansøgningen beskriver Walmart, hvordan det gasfyldte luftskib skal fungere som svævende lager og base for en sværm af droner, der derfra skal levere pakker ned til modtagere på jorden. Illustration: USPTO

Walmart vil med i de høje patentluftlag

Detailgiganten Walmart har indgivet en patentansøgning på et svævende lager, der minder meget om en lignende idé fra Amazon, men med en mere præcis beskrivelse af konceptet, hvilket øger chancen for en godkendelse, siger ekspert.

LAGER & DISTRIBUTION

Det er ikke kun Amazon, der en gang i fremtiden (måske) vil have varelagre svævende rundt over hovederne på kunderne i byerne, og fragte pakker op og ned med automatiske droner. Amazons vel nok største konkurrent på hjemmemarkedet i USA, detailmastodonten Walmart, barsler nu med lignende planer.

Læs også: Leveringsdroner kan ændre fremtidens logistik

Det fremgår af en patentansøgning, som selskabet har indgivet til det amerikanske patentkontor, USPTO, og som skildrer et koncept meget lig konkurrentens, skriver Bloomberg. I dokumentet beskriver Walmart et luftskibslignende fartøj, der skal operere i mellem 500 og 1000 fods højde (op til ca. 300 meter), en fuldautomatisk eller fjernstyret af en pilot på jorden.

Ligesom Amazons idé indeholder luftskibet en stribe launching bays, hvorfra droner kan lette og lande med varer og derfra levere til kunder i større områder på landjorden, hurtigere end med traditionelle metoder. Det er specielt på den berømte last mile at et ubemandet, flyvende dronelager kan gøre en forskel og sænke omkostningerne for virksomheder som Walmart, der kan slippe for at hyre lokale transportører.

Detaljer øger godkendelseschance
”Et mobilt lager er en virkelig god idé, fordi et logistiksystem med fleksible dele kan være mere effektivt når efterspørgslen varierer voldsomt. E-handelsverdenen lider under meget omskiftelige behov, og der er brug for mere kreative løsninger”, siger analytiker for Sanford C. Bernstein, Brandon Fletcher, til Bloomberg.

Ifølge managing partner hos patent-licensfirmaet Longhorn IP, Khaled Fekih-Romdhane, er der gode chancer for, at Walmarts ansøgning bliver godkendt, fordi den går mere i detaljer omkring implementeringen af et gasfyldt luftfartøj end Amazons patent, der mere er en generel beskrivelse af konceptet omkring et svævende leveringssystem.

Læs også: JD.com vil bygge Kinas største dronenetværk

Tidligere har Walmart søgt om patent på et webbaseret system, der mindre meget om Amazons Dash Buttons, ligesom selskabet også prøvet at få papir på rettighederne til en drone, der – lidt i stil med den her – kan operere inde i koncernens butikker og fragte produkter fra lageret og ind i salgsområdet.

-AK

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce