Annonce

Opret nyhed

Lærlingene inden for transportbranchen hænger ikke just på træerne. Virksomhederne opfordres derfor til at gøre en ektra indsats og tænke i personaleledelse.

Vognmænd har svært ved at skaffe lærlinge

Der er ikke nok lærlinge til at dække virksomhedernes behov til trods for, at antallet af uddannelsesaftaler er stigende. Sådan lyder meldingen fra vognmænd og erhvervsskoler.

BRANCHENYT

Mange vognmænd oplever store udfordringer med at skaffe det rette antal lærlinge til deres virksomheder. På erhvervsskolerne kan man ikke levere alle de lærlinge, der er brug for, selvom antallet af uddannelsesaftaler er stigende.

Hos Arbejdsgiverforeningen Transport og Logistik (ATL) opfordrer derfor man virksomhederne til at gøre en ekstra indsats for at skaffe lærlinge – evt. i samarbejde med erhvervsskolerne. Det skriver Dansk Industri på sin hjemmeside.

Læs også: Transportbranchen mangler stadig arbejdskraft

”Mange gør allerede en hel masse. Men hvis ikke vi får fat i de unge nu, vil problemet med mangel på arbejdskraft vokse sig meget større i fremtiden. De kræfter, man bruger i dag, vil altså være godt givet ud”, siger Lars William Wesch, direktør hos ATL.

Nagel Group vil ansætte ti lærlinge
Ifølge Henrik Helios fra EUC Lillebælt skyldes efterspørgslen på lærlinge, at mange ældre medarbejdere går på pension, samt at der er et begyndende opsving. Han opfordrer således til, at virksomhederne tænker i personaleledelse.

Den opfordring har transport- og speditionsvirksomheden Nagel Group taget til sig. Fra januar 2017 vil firmaet tage to lærlinge ind hvert halve år: Det første halve år af uddannelsen vil byde på kurér-kørsel, det andet halvår handler om lager, mens den sidste tid vil byde på lastbilskørsel.

Læs også: Polske og danske vognmænd i fælles front mod social dumping

Når uddannelsen er rullet ud, vil der konstant være ti lærlinge ansat hos Nagel Group.

”Vi vurderer, at vi får brug for alle typer medarbejdere i fremtiden. Derfor laver vi en bred uddannelse, hvor man kommer hele vejen rundt i virksomheden. Som chauffør skal man ikke bare kunne holde på rattet og træde på speederen. Der skal meget mere til i dag”, siger Finn Peter Hansen, afdelingsleder i Nagel Group.

Nagel Group har pt. tre lærlinge ansat.

- KLZ

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce