Virksomhedsledere stoler ikke på big data

Kun hver femte it-beslutningstager mener, at virksomhedsledere udviser tillid til den viden, som big data kan tilvejebringe.

43 procent af de nordiske virksomheder har ingen nuværende planer for at implementere big data-teknologi, viser EMC-undersøgelse. Foto: Photos.com. .

07.11.2013

SCM.dk

Om big data

Big data er et begreb inden for datalogi, der bredt dækker over indsamling, opbevaring, analyse, processering og fortolkning af enorme mængder af data.
Kilde: Wikipedia

Det viser en undersøgelse fra en af verdens største it-leverandører EMC, der har spurgt 489 it-beslutningstagere fra hele Norden om deres holdning til big data og den nuværende it-transformations betydning for deres virksomhed.

Seks ud af ti adspurgte tilkendegiver samtidig, at de godt selv kan se big datas potentiale i at medvirke til at forbedre beslutningsprocesser og dermed skabe bedre forretningsstrategier i virksomheden:

• 62 procent af de adspurgte svarer, at beslutningerne i deres virksomhed kunne blive forbedret ved bedre udnyttelse af big data, men kun 19 procent mener, at deres ledelser stoler på viden fra big data, når de tager større forretningsbeslutninger.

• 18 procent siger, at de allerede har opnået en konkurrencemæssig fordel som resultat af big data-analyse.

Peter Perregaard, administrerende direktør for EMC i Danmark, mener, at undersøgelsen viser, at virksomhederne i Norden så småt er begyndt at se den forretningsmæssige værdi af big data.

”Men når stadig kun 18 procent siger, at de har oplevet konkurrencemæssige fordele, viser det med al tydelighed, at vi stadig har en stor opgave foran os i at få synliggjort den forretningsmæssige gevinst som blandt andet big data-teknologierne kan give virksomhederne”, siger han.

Om EMC’s undersøgelse

Der indgår 489 virksomheder i undersøgelsen, der inkluderer svar fra it-ledere, it-arkitekter, data-forskere samt storage/infrastruktur-ansvarlige fra større virksomheder i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

De danske besvarelser udgør cirka 20 procent.

Godt fire ud af ti har ingen plan for big data
At der er stadig er lang vej, før de nordiske virksomheder for alvor kan høste fordelene ved big data teknologierne, understreges af følgende tal fra EMC-undersøgelsen:

• 43 procent af virksomhederne har ingen nuværende planer for at implementere big data-teknologi.

• Selvom budget (56 procent) er den vigtigste faktor for generelle forretningsbeslutninger, er den største grund til ikke at indføre big data-teknologi, at der ikke er en klar business case eller fastslået ROI (53 procent).

”For bare få år tilbage blev cloud også betragtet som bare et nyt buzz-ord. I dag forstås det af alle og er blevet en udbredt strategi, der stadig vokser.  Vi ved, at en stor del af de nordiske virksomheder allerede har – eller er i gang med – at virtualisere og skabe cloudbaserede løsninger”, siger Peter Perregaard.

Læs også: Cloud – fordele, faldgruber og forretningsmuligheder

Han mener, at det vil gå samme vej med big data:  

”Flere topchefer herhjemme er begyndt at fokusere konkret på teknologierne som en naturlig del af den it-transformation, de er i gang med. Flere har endda fuldt software-definerede infrastrukturer, og sammenholdt med big data-analytics vil vi se en fleksibilitet og en forstærket konkurrenceevne i Norden uden fortilfælde”, vurderer Peter Perregaard.

- JKK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Ny Toyota Traigo48-serie med uovertruffent design og banebrydende ydeevne

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

04.04.2025Columbus

Sponseret

Enhancing manufacturing with AI: Microsoft Copilot for Field Service explained

03.04.2025SCM.dk

Aktør præsenterer AI-genereret supply chain ’control tower’

03.04.2025Columbus

Sponseret

Enhancing manufacturing with AI: Microsoft Copilot for Service explained

31.03.2025SCM.dk

Udfordringer presser væksten i robotbranchen

27.03.2025SCM.dk

58 procent vil skære ned på USA’s cloud-udbydere

27.03.2025SCM.dk

Forsyningskæders cybersikkerhed er fulde af blinde vinkler

26.03.2025SCM.dk

AI-agenter: Fremtidens nøgle til effektivisering af arbejdsgange

26.03.2025Columbus

Sponseret

Enhancing manufacturing with AI: Microsoft Copilot for Sales explained

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Bredana Axcite A/S
Webinar
Nem administration af priser

Er jeres administration af priser tung og tidskrævende? Understøtter den ikke til fulde jeres virksomhed i dag? Så er dette live-webinar om attributbaseret prissætning, præcis noget for dig!

Dato

08.04.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Consafe Logistics
Webinar
Automation implementation fra A til Z

With warehouse automation set to double by 2030, many companies are prioritizing automation—but key questions arise. What should you automate and why? When should you involve your automation vendor? What are the critical success factors?

Dato

08.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, om du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Kursus
ISO 9001 Intern Auditor

Bliv ISO 9001 Intern Auditor

Dato

28.04.2025

Tid

08:30

Sted

Kongens Lyngby

Bureau Veritas
Kursus
Introduktion til ISO 20001: Minimering af Food Waste & Loss

Vidste du godt, at der er en ny ISO-standard på vej, som fokuserer på at minimere fødevareaffald og -tab på en systematisk måde? Denne standard, der forventes udgivet i 2026, har fået betegnelsen ISO 20001.

Dato

29.04.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia