Virksomheder vil hjælpe 100.000 ud af fattigdom
I The Global Impact Sourcing-samarbejdet prøver virksomheder at hjælpe flere ud af fattigdom og ind i supply chains. Nu stiller man de medvirkende en ny udfordring: 100.000 skal i arbejde inden for de næste tre år.
The Global Impact Sourcing Coalition (GISC) er et samarbejde mellem ledende virksomheder, der stræber efter at give alle chancen for at være en del af en forsyningskæde og udføre et meningsfuldt stykke arbejde. Microsoft, Bloomberg og Aegis er blandt nogle af de medlemmer og partnere, der er med ombord.
Læs også: Unilever vil bruge blockchain til at sikre bæredygtig the-supply chain
”Sammen med vores leverandører har vi arbejdet på impact sourcing i mange år for at opfordre til en mere inkluderende arbejdsplads. For Microsoft handler impact sourcing om at overkomme overfladiske barrierer for ansættelse og tillade individer med et stort uudnyttet potentiale at bruge deres styrker på arbejdspladsen", siger Tim Hopper, der er manager for Responsible Sourcing Initiatives hos Microsoft.
Og nu stiller GISC de medvirkende en udfordring: 100.000 medarbejdere skal ansættes inden udgangen af 2020. Målsætningen skal sætte skub i det stykke arbejde, som virksomhederne allerede yder, for at forbedre levevilkår for mennesker i hele verden.
Foruden af bekæmpe fattigdom ønsker man med denne udfordring at skabe flere jobmuligheder til personer med dårlige kår og begrænset adgang til fast, lovligt og anstændigt arbejde.
Et stort potentiale går til spilde
GISC så første gang dagens lys tilbage i 2016, hvor The Rockfeller Foundation sammen med Sydafrika og en række multinationale virksomheder lancerede projektet, der bekæmper fattigdom og sætter flere i arbejde. Impact sourcing-konceptet bygger på en filosofi om, at medarbejdernes forskellighed vil have en positiv afsmitning på forsyningskæderne.
De mange mennesker, der lever under fattigdomsgrænsen, udgør en ressource, der skal udnyttes bedre. Og det vil lede til mere diversitet og vækst i virksomhederne. Derudover vil projektet have en positiv social indflydelse for udsatte familier, der lever under ekstrem fattigdom.
Ved at integrere dem i de virksomheder, der indgår i samarbejdet, håber man på at kunne gøre en forskel for den enkelte. Idealet er at medarbejderne udvikler deres kompetencer og bryder med arbejdsløsheden. Det vil lede til større økonomisk uafhængighed og stille den enkelte bedre på arbejdsmarkedet.
Og Ifølge GISC gavner projektet ikke kun medarbejderne. Også virksomhederne, der er involveret, har meget at vinde ved at deltage. De får nemlig adgang til en ny pulje af nye medarbejdere og deres kompetencer.
Læs også: Indkøbschefer har elendig synlighed i forsyningskæden
GISC sørger for at hjælpe virksomheder, der ønsker at tage udfordringen op. Ved at bygge broen mellem mulige medarbejdere og virksomheder og stå til rådighed med vejledning mener GISC, at de kan få flere virksomheder til at tænke i impact sourcing.
- EST