Virksomheder kæmper for dansk produktion
Mange virksomheder tilslutter sig et stort forskningsprojekt, der skal sikre, at industrien kan bevare produktionen i Danmark.
I løbet af de seneste år er meget af den danske produktion flyttet til udlandet. Men det skal være slut, mener mange virksomheder, der nu tager del i kampen for at sikre, at industriarbejdspladserne bliver på dansk grund.
På et år har dobbelt så mange virksomheder tilsluttet sig forskningsinstituttet Made, som arbejder for at bevare industriarbejdspladser i Danmark. Det betyder, at over 50 virksomheder nu er en del af projektet, der er etableret af Dansk Industri (DI), universiteter og GTS-institutter, skriver Dansk Industri på sin hjemmeside.
Made skal hjælpe os med bedre at udnytte nye teknologier i fremtiden. Vi arbejder selv hele tiden på at optimere vores planlægning, men vi vil gerne høste af de erfaringer, som Made kommer med på området, siger Per Nielsen, maskinmester på Lunds Maskinfabrik i Horsens, som er medlem af Made, til DI.dk og fortsætter:
Det handler for os også om aktivt at være med til at forklare vores politikere, at det er vigtigt hele tiden at have fokus på vores konkurrenceevne.
Lav offentlig støtte
Det offentlige har investeret 64 millioner kroner i forskningsinstituttet, men det er for lidt, hvis virksomhederne skal klare sig i den internationale konkurrence, mener DI. Derfor opfordrer organisationen politikerne til at overveje fordelingen af pengene i det offentligt forskningsbudget, der udgør 21 milliarder kroner årligt.
Det, vi blot beder politikerne om, er, at se på, hvordan vi prioriterer de offentlige forskningsmidler. Her er vores pointe, at forskning i ny industriteknologi er afgørende for at bevare danske produktionsarbejdspladser i fremtiden, siger Karsten Dybvad, administrerende direktør i DI.
Han mener, at regeringen bør afsætte 500 millioner kroner over de næste fem år til at forstærke indsatsen i Made.
Læs også: Outsourcing giver dårlig service
Made står for Manufacturing Academy of Denmark.
-SSM