Annonce

Opret nyhed

Rolls-Royce er blandt de aktører, der arbejder med autonome skibe, og som kan tænkes at ville benytte det nye testområde i Finland. Illustration: Rolls-Royce plc

Verdens første globale testområde for autonome skibe åbner i Finland

Organisationen Dimecc, der arbejder med autonome skibe, har netop åbnet for verdens første globale testområde, hvor aktører fra hele verden har mulighed for at afprøve maritim trafik og lignende teknologier.

LAGER & DISTRIBUTION

Har man brug for at teste selvstyring i maritim trafik og lignende teknologier, er der nu mulighed for at gøre det i Finland.

Her har man nemlig netop åbnet verdens første testområde for autonome skibe, hvor aktører fra hele verden med interesse for autonome skibe kan prøve teknologien af, skriver World Maritime News.

Området, med navnet Jaakonmeri Test Area, er knap 18 kilometer langt og syv kilometer bredt, og ligger i den botniske bugt ud for byen Rauma i det sydvestlige Finland. Grundet beliggenheden kan testområdet i vinterperioden også anvendes til at afprøve situationer, der involverer is.

Læs også: Norsk firma på vej med verdens første autonome skib

Testområdet styres og kontrolleres af organisationen Dimecc, der for eksempel arbejder med det konkrete One Sea – Autonomous Maritime Ecosystem-system.

Hos Dimecc forventer man at gennemføre de første test i foråret 2018. Det er dog muligt for aktører at køre tests allerede i år.

Med åbningen af testområdet håber man på, at de aktører, der udvikler maritim autonomi, kan være med til at fremskynde processen globalt og fremme interessen for fremtidig udvikling.

- EL

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce