24.08.2017  |  Lager & distribution

Verdens første globale testområde for autonome skibe åbner i Finland

Organisationen Dimecc, der arbejder med autonome skibe, har netop åbnet for verdens første globale testområde, hvor aktører fra hele verden har mulighed for at afprøve maritim trafik og lignende teknologier.

Har man brug for at teste selvstyring i maritim trafik og lignende teknologier, er der nu mulighed for at gøre det i Finland.

Her har man nemlig netop åbnet verdens første testområde for autonome skibe, hvor aktører fra hele verden med interesse for autonome skibe kan prøve teknologien af, skriver World Maritime News.

Området, med navnet Jaakonmeri Test Area, er knap 18 kilometer langt og syv kilometer bredt, og ligger i den botniske bugt ud for byen Rauma i det sydvestlige Finland. Grundet beliggenheden kan testområdet i vinterperioden også anvendes til at afprøve situationer, der involverer is.

Læs også: Norsk firma på vej med verdens første autonome skib

Testområdet styres og kontrolleres af organisationen Dimecc, der for eksempel arbejder med det konkrete One Sea – Autonomous Maritime Ecosystem-system.

Hos Dimecc forventer man at gennemføre de første test i foråret 2018. Det er dog muligt for aktører at køre tests allerede i år.

Med åbningen af testområdet håber man på, at de aktører, der udvikler maritim autonomi, kan være med til at fremskynde processen globalt og fremme interessen for fremtidig udvikling.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere