Spaceinvader Europe A/S

www.spaceinvader.com

Branche/Sektor:

Fragt + distribution, Lagerindretning, Materialehåndtering + intern transport

Om

THE GRAND IDEA

SpaceInvader er jo så logisk og åbenbar at den krævede god fantasi at forestille sig. Fordi er det ikke logisk og helt simpelt at bruge den u-udnyttede plads i højden på mange lastbiler ved at dobbeltstable pallerne?

I 2013 fik Jesper et opkald fra sin norske svoger Christian, der var logistik koordinator hos Norges største fødevare distributør. Og han stillede ham spø…

Læs mere  

Om

THE GRAND IDEA

SpaceInvader er jo så logisk og åbenbar at den krævede god fantasi at forestille sig. Fordi er det ikke logisk og helt simpelt at bruge den u-udnyttede plads i højden på mange lastbiler ved at dobbeltstable pallerne?

I 2013 fik Jesper et opkald fra sin norske svoger Christian, der var logistik koordinator hos Norges største fødevare distributør. Og han stillede ham spørgsmålet: “Jesper kan du ikke med dit kreative hoved finde ud af hvordan vi får puttet endnu flere dagligvarer i vores lastbiler inden vi sender dem fra Oslo til nord-Norge. Vi har alt for meget plads vi ikke udnytter og det ta’r for lang tid at laste bilerne inden afgang – og det er simpelthen for dyrt”.

Og den udfordring kunne Jesper’s krøllede hjerne ikke lade ligge. Vi plejer at joke med at Jesper ikke var “belastet af alt for meget viden”. Han vidste nemlig intet om logistik eller transport, men han var vant til at arbejde med “rum og plads” som arkitekt – og så var han som ung knægt blevet udlært som smed – så han havde hænderne skruet rigtigt på, og forstod materialer og deres egenskaber. Og gudskelov for den kombination!

Fordi ellers tror vi ikke han havde kunnet opfinde det såre simple pallestativ vi har døbt en SpaceInvader. Fordi tænker du ikke ligesom os, da vi så det første gang: Det må da være opfundet allerede?

Det var det ikke. Og nu er det patenteret. Fra Ballerup til Beijing.

Og nu er vi så i 2016 og selv om vi hedder SpaceInvader – så er det jo ikke raketvidenskab, det vi laver….. Og så alligevel lidt. Fordi vi har brugt tiden, på netop at forstå logistik- og transportverdenen – og den er mere kompleks end som så. Dét ved du som transport og logistik ekspert. Vi har brugt tiden sammen med kunder, til at få dette produkt til at “sidde lige i skabet” – og skabe en virksomhed, som brænder for at få udbredt dette simple og enkle produkt.

SpaceInvader startup team
From right to left: Jesper Rølund Hansen, Steen Frederiksen & Mads Klie-Holde

Og brænder det gør vi. Vi brænder for at få brugt den “tomme luft”, som statistikkerne fortæller os at op til 85% af alle lastbiler kører rundt med.

Og potentialet er stort. Vi har bygget den første SpaceInvader så den passer som “fod i hose” til EUR pallen. Og tænk der findes 500 millioner af dem og de bliver brugt i 16 millioner transporter – dagligt – i Europa alene.

Det er et kæmpe potentiale både økonomisk og miljømæssigt, hvis vi lykkes. Til gavn for kunder, transportører, samfundet og vores fælles miljø.

Vi tror på at vi kan være med til at forandre transport- og logistik verdenen. Paller er i dag en integreret del af hele logistik kæden. Fra producent til forbruger. Og brugen af EUR pallen er blevet standard.

Dét vil vi også gerne være. Vi er ikke mere beskedne end at vi går efter at skabe en ny standard. Nemlig dobbelt stablings standarden. 2 paller på samme plads, båret og sikret af SpaceInvaderen.

Vores mission er at effektivisere palle transport og lagring – palle for palle. Det er der nemlig rigtig god økonomi, klima og miljø i.

Vi håber du vil være med til at fyre raketten af.

 

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere