Slaveri i supply chain er stadig en risiko i 2018
IT-sektoren er skyldig i en udbredt mængde af tvangsarbejde, viser en ny undersøgelse. Rekruttering og arbejdernes ret til at blive hørt er blandt de områder, der bliver overset.
Tvangsarbejde er en af de mange risici, som supply chain-chefer må være opmærksomme på i disse dage, skriver scmr.com
Læs også: Værdier skal i spil for at stoppe slaveri i forsyningskæden
Det viser en ny rapport foretaget af supply chain-konsulentvirksomheden KnowTheChain.
IT-branchen er skyldig
En af hovedkonklusionerne i rapporten, 2018 Information and Communication Technology Benchmarks Report, er, at IT-sektoren er skyldig i en udbredt mængde af tvangsarbejde.
Mens 35 ud af 40 virksomheder har forpligtet sig til at holde øje med tvangsarbejde i deres forsyningskæder, ses det ofte, at der ikke er dokumentation for, at det egentlig bliver ført til dørs, påpeger projektchef for KnowTheChain, Kilian Moote, ifølge scmr.com.
40 globale virksomheder
KnowTheChain har undersøgt 40 globale virksomheder inden for IKT (informations- og kommunikationsteknologier), og sammenlignet firmaernes indsats for at holde øje med slaveri i deres supply chain.
Teknologiselskabet Intel scorede højest i kontrol og ligger nu foran både Apple og HP.
Men selvom der viser sig en tendens til at de større spillere på markedet topscorer, viste undersøgelsen også, at e-handelsmastodonten Amazon ikke klarede sig tilfredsstillende i at føre kontrol på området.
”Vi var overraskede over denne konstatering”, meddelte Kilian Moote ifølge smcr.com.
Projektchefen fortæller, at de områder, der har mest indflydelse på lønarbejdernes liv – arbejdernes stemme og rekruttering – forbliver blandt de mest nedprioriterede emner hos alle virksomhederne.
Læs også: Blot én ud af ti supply chain-chefer er kvinde
Selvom størstedelen af firmaerne har taget skridt i den rigtige retning siden 2016, indikerer den nye rapport, at der skal arbejdes hårdere for at beskytte de udsatte medarbejdere, påpeger KnowTheChain.
- JJK