Sikkerhed

SCM 4.0

Maersk og IBM's joint venture får første samarbejdspartner

Den globale logistikudbyder Agility bliver ny samarbejdspartner i en kommende Maersk-IBM-løsning. Her skal virksomheden vha. blockchain-teknologi hjælpe med at udvikle standarder, som kan gøre handel mere effektiv.

Branchenyt

Pirateri på laveste niveau i 22 år

Sammenlagt bød 2017 på 180 rapporterede tilfælde af pirater og væbnede røverier mod skibe, hvilket er det laveste antal siden 1995. Nogle steder er dog blevet farligere.

Branchenyt

USA tester droner – med dukker

På et universitet i Virginia er forskere i fuld gang med at teste droner ved at flyve dem direkte ind i dukker. Det handler nemlig ikke om, hvor godt de kan flyve, eller hvor meget de kan bære, men hvor stor skade de kan forårsage på mennesker.

Strategi & ledelse

Lastbilchauffører negligerer sikkerheden

Sikkerhed fylder ikke meget hos lastbilchauffører, men når den gør, er det kollegernes råd og vejledning chaufførerne søger, viser ny undersøgelse.

Strategi & ledelse

Mere sikkerhed i supply chains

Verdens forsyningskæder bliver mere og mere komplekse, og samtidig mere sårbare over for angreb og disruptions, med store risici for både mennesker og forretning til følge.

Lager & distribution

Amazon på vej i luften

Nethandelsgiganten Amazon arbejder stadig mere intenst med sit droneleveringsprogram Prime Air, der skal kunne levere pakker på en halv time fra bestilling. Se TopGears Jeremy Clarkson forklare hvordan.

SCM 4.0

Maersk og IBM vil skabe ny blockchainvirksomhed

Et joint venture mellem Maersk og IBM skal gennem digitalisering gøre den globale handel mere effektiv, transparent og sikker, og der er milliarder at spare. Blockchain skal være det teknologiske værktøj.

Lager & distribution

Logistikrobot kan overtage truckførerens arbejde

Med den nye robot GoPal kan truckførerens dage være talte. Virksomheden Robotize står nemlig klar med den første testkørsel af robotten, der selv kan navigere rundt på fabrikken.

Branchenyt

Sikkerhed før hastighed

Når Novo Nordisk skal distribuere livsnødvendig medicin ud til sine kunder, så er leveringssikkerheden i højsædet, selvom det også skal gå stærkt. Og der er ikke plads til kompromisser på kvaliteten, fortæller koncernens nordiske distributionschef, Kirsten Yirtici.

Branchenyt

FN: bæredygtig transport afgørende for SDG-mål

Større investeringer i grønnere og mere bæredygtige transportsystemer er essentielt for at understøtte den økonomiske og sociale udvikling, der skal til for at FN’s mål om bæredygtig udvikling kan nås. Det fastslår en ny rapport.

Branchenyt

Pirater plagede fortsat i 2015

Trods et mindre fald i antallet af kapringer, så er pirateri og væbnede overfald stadig en stor udfordring for verdens søfart. I Afrika er farvandet ud for Nigeria det farligste område at passere.

Strategi & ledelse

Sådan skaber logistikchefen mærkbare forretningsfordele

Logistikchefens ledelsesstil har direkte indflydelse på produktivitet, arbejdsulykker og mængden af restordrer på lageret, som igen har direkte indflydelse på forretningen. Det viser ny forskning, som blev præsenteret på konferencen Lageroptimering 2013.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere