Sådan kan passiv RFID videreudvikles

Rasmus Krigslund, ph.d. fra Aalborg Universitets Institut for Elektroniske Systemer, har i sin afhandling beskæftiget sig med videreudvikling af Radio Frequency Identification (RFID).

17.04.2013

SCM.dk

Rasmus Krigslund, ph.d. fra Aalborg Universitets Institut for Elektroniske Systemer. Foto: Privat. .

Hvad er værdien i at udvikle RFID til at indsamle flere data?
Der er en stigende interesse for at bruge RFID-tags som dedikerede sensorer. Men fordi passiv RFID på grund af prisen er den type, der spås den største udbredelse, ligger mit fokus i afhandlingen her, selv om det giver væsentlige begrænsninger i forhold til aktive tags og sensorer generelt. Derfor er der i projektet udviklet en metode til at bestemme orienteringen udelukkende baseret på karakteristikken af det signal, der modtages fra taggen. Det betyder, at metoden kan benyttes sammen med de standard passive tags, der benyttes i dag.

Idéen er kort sagt at indsamle flere data om det objekt, som RFID-taggen sidder på, eller om det miljø som den befinder sig i, end blot taggens ID. For eksempel temperatur, luftfugtighed og position. Sidstnævnte kan udvikles til, at man også kan se, hvordan taggen vender, og dermed anvende den som en orienteringssensor.  

Hvor kan information om taggens orientering gøre nytte?
Information om taggens orientering kan eksempelvis anvendes i WMS, hvor taggede paller og rullebure automatisk registreres, når de enten ankommer eller forlader varehuset. Det er rimeligt at antage, at tags på henholdsvis paller og rullebure er påsat på samme måde. At være i stand til at opfange information om orienteringen af læste tags er derfor en hjælp til at vurdere, om de ankommer eller forlader varehuset eller om taggen blot sidder på en palle, der flyttes rundt på inde i varehuset.

Hvilke varetyper kan især have gavn af systemet?
At anvende RFID-tags som orienteringssensorer kan i princippet anvendes sammen med alle produkter, der på en eller måde skal behandles varsomt og måske er påført et ”denne side op”-mærkat.

Hvis RFID allerede anvendes som identifikationsmiddel i forsyningskæden, vil det end ikke kræve ændringer i infrastrukturen, men blot ekstra information der kan opsamles via den eksisterende kommunikation mellem læser og tags. På den måde kan man til enhver tid se, om produktet nu vender, som det helst skal, så man undgår, at varerne bliver ødelagt.

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024SCM.dk

Industrispecialist opkøber endnu en værktøjs-aktør

20.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

19.11.2024SCM.dk

Indspark: I praksis er AI langt fra de sci-fi-scenarier, der dominerer mediebilledet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online