Over 560 udstillere klar til hi-messen

561 udstillere er på plads i 11 messehaller, når hi[13] åbner dørene 3.-6. september i MCH Messecenter Herning. Messen kan i år fejre 50 års jubilæum som Nordens største industrimesse.

Hi-messen har gennem årene haft flere end 1,7 millioner besøgende. Foto: MCH. .

19.08.2013

SCM.dk

Om hi-messen

  • Nordens største industrimesse
  • Finder sted 3.-6. september i MCH Messecenter Herning
  • Messens hovedtema er i år innovation & vækst
  • Det er gratis at besøge messen
  • Få mere information og se alle udstillernes nyheder på hjemmesiden hi13.dk  

Kilde: MCH

Blandt arrangørerne af Hi[13]-messen mærker man i år en spirende optimisme blandt udstillerne. Hele 561 udstillere havde i juli meldt sig til, og hvis man skal tolke ud fra det rekordhøje antal af messenyheder, så har både innovation og produktudvikling stadig gode kår i dansk industri, vurderer messens projektchef Mona Jakobsen.

Læs også: 19.914 fagfolk besøgte hi11 i Herning

Ultimo juli var der i alt 254 godkendte nyheder, hvor 91 har fået prædikatet verdensnyhed. Heraf vurderes 27 til at være trestjernede verdensnyheder. Tre stjerner tildeles kun særligt innovative nyheder, oplyser MCH, der har sendt alle nyheder til officiel bedømmelse i et professionelt udvalg af repræsentanter fra brancheorganisationer og uvildige rådgivningsvirksomheder.

”Vi glæder os meget til at åbne dørene for hi-messen, og vi mærker, at udstillerne er topmotiverede forud for messen. Vi glæder os til at byde både udstillere og besøgende indenfor til et væld af nyheder og nye tiltag på messen samt et vitaminrigt konference- og aktivitetsprogram”, siger Mona Jakobsen.

Automatisér og vær unik
Et af hi-messens fokusområder er automation, hvilket underdirektør i Dansk industri, Kent Damsgaard, holdt et oplæg om ved hi[13]s presse kick-off 27. juni. Her var medier og udstillere samlet til brancherelevante indlæg samt lancering af messens nyheder. Budskabet fra Kent Damsgaard var, at dansk industri skal gå forrest, når det kommer til udstyr og produktionsmetoder. Ellers kan konsekvensen blive at dreje nøglen om.

”Vi er nødt til at automatisere mere i dansk erhvervsliv og hele tiden sørge for at have det bedste og nyeste udstyr. Kun på den måde kan vi konkurrere med de store internationale virksomheder”, sagde Kent Damsgaard og uddybede:

”Det handler om at være unik på produktet. Vi er dyrere end de andre lande, så hvis vi producerer på samme måde som dem, er vi sikker på at tabe”, konkluderede Kent Damsgaard og kom med en opfordring til de tilstedeværende udstillere:

”Find nye huller i markedet. Det er oplagt at se på de internationale vækstmarkeder, og også i Tyskland er der et kæmpe potentiale. Vi har godt fat i den nordlige del, hvor danske virksomheder står for mere end 2,5 procent af markedet, mens det tilsvarende tal for det sydlige Tyskland er under 1 procent. Det efterlader store mulighed for dansk industri, så kom nu derned”.

Hi-messen åbnede dørene første gang 5. september 1963 og har i år 50 års jubilæum. Foto: MCH. .

Gå i dialog på messen
Automatisering af produktionen var også et springende punkt i indlægget fra administrerende direktør og medlem af hi's messekomité, direktør Jørgen Stenberg fra Hans Følsgaard A/S. Han opfordrede branchen til at møde op på messen i september og gå i dialog med udstillerne omkring produkter og løsninger:

Læs mere: CeMAT skal afholdes hvert andet år

”Vi skal videre oven på krisen, og det gør vi bedst ved at samarbejde. Her har hi-messen netop sin helt store styrke. Løsninger skabes bedst i dialog face-to-face. Kun ved at samarbejde kan vi lave de produkter, vi skal leve af i fremtiden”, sagde Jørgen Stenberg ved pressemødet.

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

19.02.2025Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

18.02.2025SCM.dk

7 ud af 10 forbrugere vil købe mere klimavenligt i fremtiden

17.02.2025SCM.dk

Ubalance i indtægter og udgifter presser klimainvesteringer

14.02.2025SCM.dk

Boehringer Ingelheims fabrik viser vejen mod CO2-neutralitet

12.02.2025GS1 Denmark

Sponseret

Webinar: Gør det komplekse arbejde med dine emballagedata nemmere

10.02.2025SCM.dk

Klimasvigt uden konsekvenser: Virksomheder slipper for ansvar

10.02.2025SCM.dk

Ny industrioverenskomst: Højere løn, bedre rettigheder og øget fleksibilitet for familieliv

07.02.2025SCM.dk

Stor usikkerhed om Danmarks klimamål i 2030

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online