Netbutikker har bedre information og pris end producenterne

Flest forbrugere vil hellere handle i almindelige netbutikker fremfor på producenternes hjemmesider. Det skyldes, at netbutikkerne giver mere information, skarpere pris og bedre service, viser en analyse fra Foreningen for Dansk Internet Handel.

52 procent af de unge oplever, at den høje pris hos producenterne er en barriere, ligesom høje leveringsomkostninger, og færre serviceydelser trækker ned. Det fremgår af FDIH's analyse. .

23.07.2015

SCM.dk

Når det kommer til e-handel, så foretrækker flest forbrugere at handle på almindelige netbutikker frem for på producenternes egne hjemmesider. Det skyldes både bedre information og service, samt en skarpere pris, viser Foreningen for Dansk Internet Handels (FDIH) e-handelsanalyse.

Af analysen fremgår det blandt andet, at 51 procent af de adspurgte danskere mener, at almindelige netbutikker generelt giver bedre indsigt i sortiment og produkter, end producenternes egne hjemmesider gør. Når det kommer til varegrupperne Tøj, sko og smykker angiver 51 procent, at det er de almindelige netbutikker, der giver den bedste information, mens 29 procent angiver producenternes egne hjemmeside og 20 procent svarer "andet". 

De adspurgtes svar på, hvilke hjemmesider, der giver dem mest indsigt i sortiment og produktdetaljer. Kilde: FDIH..

Hos aldersgruppen 18-25 år peger 52 procent af de adspurgte på producenternes højere priser, større leveringsomkostninger og færre serviceydelser, som barrierer for køb hos producenter.

”Forbrugerne sender et stærkt signal om, at danske netbutikker gør det rigtigt godt, når de slår producenternes egne salgssider ved bedre at ramme forbrugernes behov for information om varerne. Samtidig sikrer konkurrencen i detailhandlen, ikke mindst på nettet, at priser, leveringsomkostninger og service er skarpere og dermed mere konkurrencedygtige end hos producenterne”, konstaterer Annette Falberg, administrerende direktør i FDIH.

Fordele ved producenternes hjemmesider
Når det kommer til fordelene ved at handle direkte hos producenten, bliver ”Sikring af varens originalitet og kvalitet” og ”Adgang til de nyeste produkter” fremhævet som det vigtigste.

Læs også: Minister vil booste dansk e-handel i udlandet

Selvom analysen viser, at flere ønsker at handle hos almindelige internetbutikker, er det ikke sikkert, at det bliver sådan i fremtiden:

”Undersøgelsen viser dog også, at de unge, der er fremtidens forbrugere, er åbne for, at de kan købe deres varer på mange måder, så der bliver endnu større udfordringer i detailhandlen i fremtiden. E-handlen har åbnet for, at den traditionelle arbejdsdeling mellem producent, grossist og detailbutik bliver udvisket, så vi ser en løbende udvikling af nye forretningskoncepter”, siger Annette Falberg. 

-SSM

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024SCM.dk

Industrispecialist opkøber endnu en værktøjs-aktør

20.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

19.11.2024SCM.dk

Indspark: I praksis er AI langt fra de sci-fi-scenarier, der dominerer mediebilledet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online