11.03.2013  |  Branchenyt

Min vej til SCM-jobbet: Søren Graungaard Pedersen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Søren Graungaard Pedersen, Business Development Executive i Viking Life-Saving Equipment, drives af at arbejde med problemstillinger, der skaber fremdrift på tværs af værdikæden.

Hvilke kvalifikationer har sikret dig din stilling?
Mit bud er, at det især handler om tre evner: gennemskue komplekse problemstillinger, implementere løsninger på alle organisatoriske niveauer samt få kolleger til at vokse.

Med min erhvervs-ph.d. har jeg krydret min faglige og akademiske ballast med en virksomheds virkelighed, og det giver en synergi, der klæder én godt på til at arbejde med kompleksitet i praksis. En datadrevet tilgang til problemløsning kan også få kolleger til at se anderledes på sagerne og skabe grobund for mere solide konklusioner.

Hvad tændte din lyst til at arbejde med SCM?
At jeg kommer til at arbejde med problemstillinger, hvor der er potentiale for at skabe fremdrift på tværs af værdikæden. Fordelen ved lige netop SCM er, at det griber på tværs af hele værdikæden, og det er et område, som historisk set ikke har haft den opmærksomhed, som potentialet rækker til. Derfor vil der ofte være uforløste opgaver, som kan bringe fremdrift for hele værdikæden.

Om Søren Graun-gaard Pedersen

Uddannelse: Erhvervs-ph.d. i strategiprocesser og -implementering, cand.merc. i international virksomhedsudvikling.

Tidligere job: Strategi manager/erhvervs-ph.d. hos Juelsminde Gruppen, 2012, freelance salg- og marketingkonsulentarbejde for Eliteweb, 2009.

Hvad har du gjort for at brande dig selv?
Jeg har ikke formuleret en personlig brandingstrategi, men tror på, at den bedste branding fås ved at tænke over, hvad man sætter pris på og ikke sætter pris på hos folk omkring sig. Jeg forsøger at levere et stykke arbejde og have en adfærd, der har et niveau, så jeg selv ville ønske at have mig som kollega.

Hvordan får andre et job som dit?
Kast dig over noget, som du har eller kan få interesse for. Ellers er risikoen høj for at gå død undervejs, da der skal kastes mange ressourcer i arbejdet. Derudover gælder det om at se det hele som en langstrakt proces med nogle forskellige plateauer. Personligt er jeg stadig langt fra endemålet, men befinder mig lige nu på et plateau, hvor jeg p.t. gerne vil være.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere