LEGO vil bruge 1 milliard kroner på at få bæredygtige klodser

Det er en stor udfordring at finde et tilsvarende stabilt og sikkert materiale til produktion af LEGO-klodser, som samtidig er bæredygtigt. LEGO sætter nu kroner og handling bag ordene om at de vil benytte bæredygtige materialer i 2030.

LEGO producerede sidste år mere end 60 milliarder plastikklodser, og derfor er der en stor miljøgevinst at hente, hvis man kan introducere nye materialer i produktionen..

17.06.2015

SCM.dk

LEGO-koncernen lancerede allerede i 2012, at de ville gå i gang med at finde og udvikle nye materialer til erstatning for det oliebaserede plast, deres klodser er lavet af.

Generalforsamlingen i 2015 bakkede op om, at der skulle satses markant på at udvikle nye og mere bæredygtige materialer. 

”De tests og den research, vi allerede har udført, har givet os større indsigt i de udfordringer, vi skal løse for at nå vores ambition, og vi går nu ud og tilfører betydeligt flere ressourcer for at være klar til at gå ind i den næste fase i jagten på alternative materialer”, siger Jørgen Vig Knudstorp, administrerende direktør hos LEGO. 

Læs også: Lego lukker pakkeri i Billund

LEGO producerede sidste år mere end 60 milliarder plastikklodser, og derfor er der en stor miljøgevinst at hente, hvis man kan introducere nye materialer i produktionen.

Kjeld Kirk Kristiansen, der er ejer af LEGO koncernen, forklarer i pressemeddelelsen, at investeringen er et bevis på, at LEGO fortsat har en ambition om at have en positiv udvikling på den verden, som fremtidige generationer kommer til at arve.

Nyt forskningscenter i Billund
Det betyder innovation i materialer, og derfor har legetøjskoncernen besluttet sig for at investere. Rigtig mange penge endda.

En hel milliard kroner vil blive kastet ind i jagten på mere bæredygtige materialer, skriver LEGO i en pressemeddelelse i dag. 

Pengene skal bruges på et forsknings- og videnscenter, hvor alle nuværende medarbejdere, der arbejder med nye materialer, skal ansættes, plus mere end 100 nye specialister, der skal finde og udvikle materialer, der belaster miljøet så lidt som muligt.

Læs også: Lego reducerer CO2-udledningen

Det nye center skal ligge ved LEGO-hovedkvarteret i Billund. Det skal stå færdig senest i 2016, og målet er foruden at have egne specialister ansat også at indgå partnerskaber med eksterne interessenter og eksperter.

-EHS

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.04.2024SCM.dk

4 dages arbejdsuge understøtter medarbejdertrivsel

19.04.2024SCM.dk

I skal indberette emballage inden den 31. august

14.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

10.04.2024SCM.dk

Et væld af nye emballageformer står på spring i Danmark

09.04.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan vi klare os uden Kina?

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle