God emballage kan reducere madspild
Bedre emballage spiller ifølge brancheorganisationen INCPEN en afgørende rolle i at mindske madspild.
Dårlig opbevaring, et stramt fokus på ”bedst før-datoer”, rabatter på storkøb og forbrugere, der konsekvent går efter de billigste fødevarer, bidrager alt i alt til et øget madspild, skriver Actega, der producerer coating og tætningsmidler til emballage, i en pressemeddelelse.
Men ifølge Actega og den britiske brancheorganisation for bæredygtig emballage, INCPEN, kan bedre emballering afhjælpe problemet med øget madspild.
Højkvalitets-emballage kan reducere madspildet i supply chain, hvis emballagen kan øge lagringsholdbarheden, medvirke til sikker transport og tage hensyn til ændringer i forbrugernes livsstil og adfærd.
Hvis emballagen lever op til kravene om bedre beskyttelse og konservering af fødevarerne, kan emballage ses som den vigtigste ”grønne teknologi”, lyder det fra Actega.
- JKK