Frygten for disruption kan gøre mere skade end den egentlige disruption

Ifølge en undersøgelse fra PwC frygter mange virksomhedsledere den fremtidige udvikling. Men det er der ingen grund til, påstår ny artikel, hvori det bliver anbefalet, at de i stedet sætter sig ind i branchens data.

Selvom en undersøgelse fra PwC viser, at mange virksomhedsledere frygter disruptions, så påvirker de ofte kun virksomheder, der i forvejen er sårbare..

13.10.2017

SCM.dk

Således svarede 60 procent af de i alt 1.379 deltagende chefer over hele verden, at de teknologiske fremskridt havde enten væsentligt ændret eller fuldstændig omformet konkurrencen i deres sektor inden for de seneste fem år, og over 75 procent forventede at det ville ske inden 2022.

Nu viser en nylig undersøgelse af de såkaldte konkurrenceforstyrrelser imidlertid, at frygten for disruptions i virkeligheden er overdrevet.

”Selvom vi ikke har nogen krystalkugle, der kan forudsige, præcis hvor store forstyrrelser, der vil finde sted i løbet af de næste fem år, kan vi konstatere, at virksomheder, der står overfor disse, generelt har længere tid til at reagere, end de forventer, og at der er effektive svar tilgængelige”, fortæller folkene bag undersøgelsen, Paul Leinwand og Cesare Mainardi, på strategy-business.com.

Frygten rammer ofte sårbare virksomheder
Ifølge Paul Leinwand og Cesare Mainardi påvirker disruptions ofte kun virksomheder, der i forvejen er sårbare. Samtidig anstrenger panikramte virksomheder sig ofte på at undgå eller bekæmpe disruptions i så høj en grad, at det fører til kortsigtede, reaktiver beslutninger, der i sidste ende kan distrahere ledelsen og spilde ressourcer. På den måde kan frygten for disruptions kan gøre mere skade end den egentlige disruption.

Paul Leinwand og Cesare Mainardis undersøgelse viser, stik imod den brede overbevisning, at disruptionraten (målt som den årlige ændring i virksomhedsværdien) ikke er stigende.

Således er det gennemsnitlige disruptionniveau på tværs af 39 industrisegmenter kun steget minimalt fra 2,2 procent mellem 2006 og 2010 til 2,3 procent mellem 2011 og 2015. Den eneste branche, der skilte sig ud, var internetsoftware- og servicesektoren, hvor niveaet steg med 3,1 procentpoint efter 2010.

”Når vi taler om disse disruptions med førende virksomhedsledere, siger de ofte, at den eksterne verden er så omskiftelig, og truslen fra omvæltninger så uforudsigelig, at de ikke har tid til at omstille alle de medarbejdere, processer og systemer, der er nødvendige for at opbygge de ændrede kapaciteter, de har brug for”, skriver Paul Leinwand og Cesare Mainardi.

Sænk farten, og kig på data
I forbindelse med den nye undersøgelse anbefaler Paul Leinwand og Cesare Mainardi virksomhedslederne at sænke farten og se på data i branchen. Her vil man sandsynligvis finde ud af, at de forskellige typer disruptions ikke bevæger sig nær så hurtigt, som man forventer, og at branchen ikke påvirkes nær så meget, som man går og tror.

Samtidig opfordrer de til, at man kan tage ved lære af virksomheder som Honeywell, Netflix og Marriott, der alle har taget stilling til den fremtidige udviklings tempo.

Læs også: Amazon rykker på både teknologi og tilbud

Du kan læse mere om de tre virksomheders initiativer og Paul Leinwand og Cesare Mainardis anbefalinger her.

Descartes

Sponseret

Toldbehandling fra Descartes – øg resiliensen i forsyningskæden

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

25.11.2024SCM.dk

Ny mobil cobot er større, stærkere og mere præcis

25.11.2024SCM.dk

Mange millioner skal styrke produktivitet, omsætning og beskæftigelse

22.11.2024Columbus

Sponseret

IT-sikkerhed: Vi er nødt til at tale om elefanten i rummet

21.11.2024Industriens Fond

Sponseret

“Det ville vel nærmest være uetisk at stå i vejen for udviklingen af kunstig intelligens”

21.11.2024Columbus

Sponseret

B&O’s digitale transformation skal styrke innovation og kundeoplevelse på samme tid

20.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online