Frygten for disruption kan gøre mere skade end den egentlige disruption

Ifølge en undersøgelse fra PwC frygter mange virksomhedsledere den fremtidige udvikling. Men det er der ingen grund til, påstår ny artikel, hvori det bliver anbefalet, at de i stedet sætter sig ind i branchens data.

Selvom en undersøgelse fra PwC viser, at mange virksomhedsledere frygter disruptions, så påvirker de ofte kun virksomheder, der i forvejen er sårbare..

13.10.2017

SCM.dk

Således svarede 60 procent af de i alt 1.379 deltagende chefer over hele verden, at de teknologiske fremskridt havde enten væsentligt ændret eller fuldstændig omformet konkurrencen i deres sektor inden for de seneste fem år, og over 75 procent forventede at det ville ske inden 2022.

Nu viser en nylig undersøgelse af de såkaldte konkurrenceforstyrrelser imidlertid, at frygten for disruptions i virkeligheden er overdrevet.

”Selvom vi ikke har nogen krystalkugle, der kan forudsige, præcis hvor store forstyrrelser, der vil finde sted i løbet af de næste fem år, kan vi konstatere, at virksomheder, der står overfor disse, generelt har længere tid til at reagere, end de forventer, og at der er effektive svar tilgængelige”, fortæller folkene bag undersøgelsen, Paul Leinwand og Cesare Mainardi, på strategy-business.com.

Frygten rammer ofte sårbare virksomheder
Ifølge Paul Leinwand og Cesare Mainardi påvirker disruptions ofte kun virksomheder, der i forvejen er sårbare. Samtidig anstrenger panikramte virksomheder sig ofte på at undgå eller bekæmpe disruptions i så høj en grad, at det fører til kortsigtede, reaktiver beslutninger, der i sidste ende kan distrahere ledelsen og spilde ressourcer. På den måde kan frygten for disruptions kan gøre mere skade end den egentlige disruption.

Paul Leinwand og Cesare Mainardis undersøgelse viser, stik imod den brede overbevisning, at disruptionraten (målt som den årlige ændring i virksomhedsværdien) ikke er stigende.

Således er det gennemsnitlige disruptionniveau på tværs af 39 industrisegmenter kun steget minimalt fra 2,2 procent mellem 2006 og 2010 til 2,3 procent mellem 2011 og 2015. Den eneste branche, der skilte sig ud, var internetsoftware- og servicesektoren, hvor niveaet steg med 3,1 procentpoint efter 2010.

”Når vi taler om disse disruptions med førende virksomhedsledere, siger de ofte, at den eksterne verden er så omskiftelig, og truslen fra omvæltninger så uforudsigelig, at de ikke har tid til at omstille alle de medarbejdere, processer og systemer, der er nødvendige for at opbygge de ændrede kapaciteter, de har brug for”, skriver Paul Leinwand og Cesare Mainardi.

Sænk farten, og kig på data
I forbindelse med den nye undersøgelse anbefaler Paul Leinwand og Cesare Mainardi virksomhedslederne at sænke farten og se på data i branchen. Her vil man sandsynligvis finde ud af, at de forskellige typer disruptions ikke bevæger sig nær så hurtigt, som man forventer, og at branchen ikke påvirkes nær så meget, som man går og tror.

Samtidig opfordrer de til, at man kan tage ved lære af virksomheder som Honeywell, Netflix og Marriott, der alle har taget stilling til den fremtidige udviklings tempo.

Læs også: Amazon rykker på både teknologi og tilbud

Du kan læse mere om de tre virksomheders initiativer og Paul Leinwand og Cesare Mainardis anbefalinger her.

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

21.02.2025SCM.dk

IT-trusselsbilledet er fortsat på et konstant højt niveau

20.02.2025SCM.dk

Stor donation styrker AU’s forskning i digitale tvillinger

04.02.2025SCM.dk

Ny rapport: GenAI-revolution sender virksomheders klimaaftryk i vejret

04.02.2025SCM.dk

Nyt højteknologisk udstyr skal forbedre overfladebelægninger

03.02.2025SCM.dk

Brintrør til Tyskland rykker tættere på virkelighed

03.02.2025SCM.dk

Danskernes onlinehandel nåede nye højder i december

31.01.2025SCM.dk

Cybersikkerhed og cyberrisici vil præge verdens virksomheder i 2025

29.01.2025AGR

Sponseret

Bliv Klar til Fremtidens Forsyningskæde: Indsigt og Strategier til 2025

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online