Annonce

Opret nyhed

Der er mangel på skarpe talenter til de højere stillinger i forsyningskædeverdenen, og det skyldes både den digitale udvikling og virksomhedernes egen manglende indsats, vurderer DHL. Et eksempel på den høje grad af ny teknologi i branchen er DHL’s egne ’smart glasses’, der ifølge virksomheden selv kan blive uundværlig i logistikverdenen. Foto: DHL.

DHL advarer: Derfor er der mangel på kvalificeret arbejdskraft i logistikbranchen

Digitaliseringens påvirkning og fordomme om SCM-branchen har betydning, når det gælder den kritiske mangel på kvalificeret arbejdskraft til ledende stillinger i SCM-verdenen, konkluderer DHL i ny undersøgelse.

LEDELSE & HR

Der er mangel på kvalificeret arbejdskraft i transport- og logistikbranchen verden over. Det advarer DHL nu om, og underbygger udmeldingen med rapporten ’The Supply Chain Talent Shortage: From Gap to Crisis’, skriver Post and Parcels.

”Førende virksomheder forstår godt, at deres forsyningskæder – og de folk, der leder dem – er helt essentielle for virksomhedens evne til at vækste. Problemet er, at det i stigende grad bliver sværere at finde kvalificerede folk til at varetage de komplekse opgaver – især på mellemste og øverste ledelsesniveau”, siger Lisa Harrington, chef for lharrington group, der har været med til at skrive rapporten, til Post and Parcel.

Læs også: To ud af tre virksomheder ignorer korruption i deres forsyningskæder

Rapporten bygger på en undersøgelse foretaget blandt flere end 350 branchefolk fra hele verden og konklusionerne går blandt andet på, hvorfor kvalificerede arbejdstagere ikke vælger SCM-branchen.

Årsagerne, der ligger helt i toppen, er skiftende krav til den ansattes evner, en aldrende arbejdsstyrke, virksomheders manglende indsats for at skabe eller udvikle deres fremtidige talentmasse samt en opfattelse af, at jobs i forsyningskædebranchen mangler spænding.

”Nye teknologier og fundamentale områder i forsyningskæderne har ændret sig. Det betyder, at det nu kræver, at en person har nogle anderledes og mange flere forskellige evner, end da mange i den nuværende arbejdsstyrke begyndte deres karrierer”, siger Lisa Harrington til Post and Parcel.

For at løse problematikkerne foreslår DHL i rapporten at virksomheder i højere grad skal tilbyde klare, faste karriererveje og samtidig være bedre til at fremhæve at evner som robotteknologisk management og AV-kontrol er vigtige hos fremtidens arbejdsstyrke inden for SCM.

Læs også: Unge fravælger en karriere i søfarten

Et godt eksempel på den nævnte digitale udvikling i branchen er DHL’s egne såkaldte ’smart glasses’, der ifølge logistikgiganten selv vil blive en ny standard inden for logistik. Smart glasses er briller der, som i en anden sci-fi-film, gør det muligt for brugeren at se et display med ordreinformation og samtidig bevæge sig frit og ikke mindst have hænderne frie til at håndtere papirer, tablets eller lignende.

-CHM

Annonce
DHL Freight er partner på scm.dk DHL er førende inden for koordinering og fragthåndtering worldwide. Vores størrelse og ekspertise gør os i stand til at skræddersy konkurrencedygtige løsninger for alle vores kunder.
Aktivitet: Artikler: 4 | Kompetenceområder: 1

Er du også en del af branchen, så læs om mulighederne for at blive partner.
Læs mere her

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce