Annonce

Opret nyhed

Lars Andersen er partner i Deloitte og ekspert i transportbranchen. Foto: Deloitte.

De små vognmænd kører med størst overskud i transportbranchen

Det går generelt godt i transportbranchen, hvor særligt de små vognmandsvirksomheder hiver penge hjem, viser ny undersøgelse.

LAGER & DISTRIBUTION

Det går generelt bedre og bedre for de danske vognmandsvirksomheder, viser Transportanalysen 2016 fra Deloitte. Indtjeningen er stigende og mængden af konkurser er halveret siden 2010.

Læs også: Amazon på vej med app til lastbilchauffører

”De danske vognmænd nyder uden tvivl godt af det generelle opsving i økonomien. Alene hen over de seneste to år er det gennemsnitlige primære resultat per ansat steget med cirka 40 procent. Samtidig er andelen af virksomheder, der kører med underskud, på retur”, siger partner i Deloitte, Lars Andersen. 

Selvom det overordnet går godt, viser analysen også en tendens til, at de små vognmænd klarer sig bedre end de store:

”Ser man på det primære resultat per ansat, er det klart de små virksomheder, der er helt i top, mens de store indtager pladsen i bunden. Samme billede tegner sig, når man kigger på afkastet af den investerede kapital, der også er et vigtigt nøgletal. Også her har de små virksomheder lagt sig forrest i feltet, og det synes i stigende grad svært at indhente dem”, siger Lars Andersen.

Deloitte-partnerens råd til de store virksomheder er at have fuldt fokus på at styre pengebindingen og likviditeten, samt generelt at have kontrol med og orden i den daglige økonomi.

Læs også: Fremtidens lastbiler skal vinke farvel til diesel

Deloittes Transportanalyse 2016 er baseret på tal fra 158 speditører samt 730 vognmænd og bygger på resultater fra de seneste tre år. Ifølge analysen er en begræsent andel på 7,8 procent af de danske vognmandsvirksomheder i farezonen for at gå konkurs.

-CHM

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce