Annonce

Opret nyhed

Adskillige byggerfirmaer verden over, herunder i Danmark, har ikke godt nok overblik over deres forsyningkæde og kan risikere at være skyldige i moderne slaveri. Foto: Flickr/Thomas Fitzgerald

Byggefirmaer kan have slaver i forsyningskæden

Mere end hver fjerde byggefirma på verdensplan har ikke ordentlig overblik over de ansatte i deres forsyningskæde, og kan risikere at overtræde lovgivningen om slaveri.

INDKØB & LEVERANDØRER

Byggefirmaer og entreprenører bør beskytte sig selv bedre mod risici i forbindelse med deres forsyningskæde, lyder konklusionen i en ny undersøgelse fra industriresearchselskabet Achilles. Undersøgelsen afslører, at en lang række virksomheder i byggebranchen verden over indrømmer, at de ikke har nogen planer for at beskytte alle arbejderne i deres forsyningskæde, skriver Construction Global.

Nærmere bestemt har mere end hver fjerde selskab (28 procent) ikke nogen strategi på plads, der kan skabe overblik over medarbejdere i alle led af virksomhedernes (ofte meget lange) forsyningskæder, og det skaber stor risiko for, at firmaerne – utilsigtet eller ej – kommer til at overtræde den såkaldte Modern Slavery Act, der skal forhindre netop moderne slaveri.

Læs også: Tvangsarbejde i leverandørkæden kan bekæmpes i skyen

Selvom en sådan strategi vil være et vigtigt første skridt i forhold til at sikre etisk og arbejdsmæssigt korrekte forhold med alle samarbejdspartnere i forsyningskæden, så mangler de altså i stor stil. Yderligere 11 procent af de adspurgte virksomheder har heller ikke nogen planer om at implementere en strategi på området.

Undersøgelsen inkluderer byggefirmaer fra de nordiske lande, Storbritannien, USA, Spanien, Brasilien, Australien og Mellemøsten.

-AK

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce