Annonce

Opret nyhed

Ifølge McKinsey & Company kan længden på din uddannelse, størrelsen på din indkomst og det erhverv, du arbejder i, have afgørende betydning for, om dit job en dag kan blive automatiseret. Arkivfoto.

Analyse: Bliver dit job overtaget af robotter?

En rapport udarbejdet af McKinsey & Company stiller skarpt på 2.000 arbejdsfunktioner, og hvorvidt der er mulighed for, at de med tiden bliver overtaget af automatisering. Danmark ligger lidt under det globale risikogennemsnit.

BRANCHENYT

I en nylig rapport udarbejdet af McKinsey & Company har man foretaget en analyse af 2.000 arbejdsfunktioner og deraf undersøgt, hvorvidt der er sandsynlighed for, at disse i fremtiden kan blive overtaget af teknologien.

Læs også: IDA: Automatisering indeholder milliardpotentiale

Analysen viser blandt andet, at 40 procent af vores arbejdsopgaver kan blive digitaliseret og automatiseret med den teknologi, vi kender i dag.

Således nævner rapporten at, der er op til 73 procents sandsynlighed for, at maskinoperatører, der udfører rutinemæssige opgaver i dagligdagen, får automatiseret deres job, hvorimod fagfolk, der bruger der meste af deres arbejdstid på at interagere på ikke-rutinemæssige måder kun har 19 procents sandsynlighed for at få overtaget sit job.

Længden på din uddannelse kan have betydning
Samtidig påpeger den, at folk med kortere uddannelser oftere står overfor en høj grad af automatisering i forhold til folk med længere videregående uddannelser.

I undersøgelsen er længden på en uddannelse sidestillet med kompleksiteten af de opgaver, som arbejdstageren udfører.

For eksempel er mange af dem, der har lav sandsynlighed for at blive udsat for automatisering, ofte folk med kreative eller sociale færdigheder.

Rapporten har taget udgangspunkt i 47 lande, der repræsenterer 95 procent af verdens BNP.

Læs også: Janus Friis-robotter skal levere varer i to amerikanske byer

Her er det globale gennemsnit for sandsynligheden for automatisering på 49 procent. Det danske gennemsnit er imidlertid en smule lavere med 40 procent, hvilket hovedsageligt skyldes den offentlige sektor.

- EL

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce