Annonce

Opret nyhed

Amazon er på spil igen: Virksomheden har fået godkendt et nyt patent. Denne gang handler det dog hverken om måder, man kan fragte varer på, men hvordan man kan skærer ned på transporten i en bestemt industri. Illustration: Amazon.

Amazon vil automatisere tøjproduktionen

Amazon er klar med et nyt patent, og denne gang handler det om at fremstille tøj til hele verden.

INDKØB & LEVERANDØRER

Hvis e-handelsgiganten Amazons nyeste patent bliver til virkelighed, vil det sende rystelser gennem luftfragtindustrien, skriver mediet Air Cargo World.

Læs også: Amazon fortsætter patentindsamling

Patentplanerne handler denne gang hverken om at fragte varer i luften eller under jorden, men tværtimod om at lokalisere produktion og fremstilling, hvilket vil eliminere en stor del af den forsyningskæde, der normalt er i spil.

Produktions-setup’et i Amazons patent drejer sig om fremstilling af tøj, hvilket på mange måder lyder mere nede på jorden end et flyvende lager.

Fleksibel produktion
Patentet beskriver et system, der indebærer computere, tekstilprintere, skæreblade, et samlebånd og kameraer så kunder kan komme med feedback. Systemet tager udgangspunkt i 3D-printning, og skal tage ordrer fra hele verden. På den måde kan produktionen koordineres og fremstillingen skaleres op.

Amazons patent lægger op til en fleksibel produktion, hvor kundernes ændrede ønsker hurtigt kan integreres og samtidig behøver produktionen ikke at foregå i lande, hvor arbejdskraften er billig, hvilket kan spare en del tid i leverandørkæden.

Læs også: Rapport: Tekstilproduktion i Myanmar langt fra fair

Læs mere om det næsten fuldautomatiske tøjproduktionssystem her.

-CHM

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce